Lofoten: Eksemplarisk parkering | Din Fritid
Lofoten

Eksemplarisk parkering

Den ny-opparbeidede parkeringen for bobiler og campingvogner i Svolvær er et godt eksempel på hvordan det skal gjøres: Gangavstand til sentrum, solid dekke for bilene, gode fellesfasiliteter og tømmemuligheter.

Den forrige løsningen i Svolvær, hvor bobiler fikk lov til å stå utenfor Vestfjord hotell, var enda tettere på sentrum. Men dagens løsning er ikke mer enn ti minutter unna, og da går du til fots i rolig tempo. Det kan ingen klage på, og fordelene ved å være mer i fred og ikke minst ha større kapasitet er positive faktorer.

Servicebygget er helt nybygd, og de to toalettene har begge dusj. Her var det til tider en del ventetid, men det er tydelig at bobilfolket er flinke til å bruke sine egne fasiliteter. Prisen på 300 kroner per døgn vil mange synes er noe i overkant, men inkluderer strøm, sentrumsnær beliggenhet og toalett samt dusjfasiliteter. Man betaler på en automat ved servicebygget, og vektere sjekker betalingen. Toalettene ble jevnlig rengjort i løpet av vårt besøk. Et forbedringspotensiale på parkeringen er å merke opp plassene. Dette vil kunne sikre at man ikke parkerer for nærme hverandre, samt forhindre at noen ”breier” seg ut.

 


Det er lett å trives på den nye bobilparkering i Svolvær. Utsikten mot havet gir deg god kontroll på når Hurtigruta passerer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden