Norgesferie: Ringshaugstranda: Sommerperle | Din Fritid
Norgesferie: Ringshaugstranda

Sommerperle

Kyststripen vår er populær. Fra Oslo og sørover til Kristiansand er det spesielt trangt om plassen. De havsnære områdene her er i stor grad utbygd, eller lite tilgjengelig for deg med bobil eller vogn. Det gjør den store, vide og åpne Ringshaugstranda ekstra befriende.

For dette er en ekte strandperle. Her finner du en langgrunn og vid bukt med naturlig sandstrand. Det skal sies at det i enkelte partier er en del steinbunn. Vi har fått tips om at det er mest sand midt på stranden. Liker du bedre å hoppe i det, eller å stupe, så er det muligheter fra den store steinmoloen. Moloen ligger i ytterkant av stranden, hvor du også finner en stor gresslette. Perfekt for piknik.

Tilrettelagt

Området byr på en badeflåte, volleyballnett, kiosk og kommunalt toalett- og dusjanlegg. En varm sommerdag er det folk her som nyter været og de flotte omgivelsene nærmest sagt døgnet rundt.

Visitvestfold.com kan fortelle at området er planlagt for funksjonshemmede, med tilrettelagt parkering og toalett. Imidlertid har det ikke alltid vært tilrettelagte bademuligheter, viser det seg. Sjekk gjerne ut status med Tønsberg kommune, om dette er viktig for deg.

Blått flagg

Ringshaugstranda er en såkalt Blått Flagg-strand. Det betyr at den internasjonale organisasjonen Blue Flag har godkjent stranda som tilgjengelig for alle, bærekraftig, miljøbevisst og at vannet her er rent og egnet for bading. Norge har totalt 18 strender som er godkjente blått flagg-strender. Les mer om organisasjonen på www.blueflag.global.

Camping

Furustrand Camping ligger like ved stranden, og er en populær campingplass. Så populær at du må forhåndsbestille døgnplasser. I tillegg åpner de porten kun om du ønsker minimum sju døgns opphold. Og det er det jo ikke alle bobilister som ønsker.

Da Din Fritid var på besøk, var det i tillegg bobilparkeringsmuligheter til 300 kr døgnet hos Tønsberg Caravanpark, rett på andre siden av Tareveien. Eier Carl Jostein Breian forteller til Din Fritid at alle kommunale godkjenninger ikke er på plass, derfor er det usikkert hva han kan tilby i sommer. Men, han jobber med saken og håper å tilby overnatting både til et titalls fastplasser for vogn, og døgnplasser til noen få bobilister.

Drøyt to kilometer unna, eller sju minutter på sykkel finnes enda et overnattingsalternativ i form av Skallevold camping. Her er det rundt 50 plasser.

Parkering

Det er ikke ulovlig å parkere på oppmerkede plasser i Tønsberg kommune med bobil, så lenge man betaler avgifter og holder seg innenfor oppmerkede felt. Ved Ringshaugstranda er det relativt grei parkeringskapasitet. Omtrent midt på stranden finnes det lommer med flere plasser på grus, som er uten oppmerking. Vi har spurt Tønsberg kommune hva de tenker om å stå parkert her med bobil, selvsagt med betalt parkering. Vi har selv prøvd det uten problemer, og håper på et svar fra kommunen før vi går i trykken.

Ting å gjøre

Det er mange muligheter i dette området. En ting er at det er kort vei til Tønsberg sentrum og flere bobilparkeringer. Det er for eksempel bare 12 minutter å kjøre til sentrumsnære Korten bobilparkering. Ellers er ærverdige Åsgårdstrand definitivt verdt et besøk. Kunstnerbyen har gallerier og små kaféer. Her kan du besøke Munchs hus og se flere av stedene hvor han har malt noen av sine berømte malerier da han bodde her. Men vær klar over at Åsgårdstrand har svært begrensede parkeringsmuligheter og mange trange gater. Da vi besøkte stedet med stor bobil, parkerte vi langs veien på sørsiden av byen.

Utenom sesong

Vær klar over at dette er et av mange kystnære områder hvor det kan være skikkelig trykk sommerstid, og da spesielt i fellesferien. Utenom disse tre ukene er det gjerne god plass til deg med bobil. Et generelt råd er at det på våren eller høsten er lett å finne seg plass selv på de mest attraktive sommerstedene. Det har vi selv prøvd flere ganger. Ofte er det da også andre og langt mer liberale parkeringsregler som gjelder. Da er det gjerne enkelt å bruke parkeringsplasser til offentlige strender. Glem ikke at disse områdene byr på like fint turterreng selv om det ikke er høysommer.

Ringshaugstranda

  • Parkering: Byfogdløkka, Tareveien 137, 3150 Tønsberg.
  • GPS: 59.27658, 10.49223
  • Nærmeste dagligvarebutikk er på Tolvsrød, en drøy kilometer retning vest.
  • Aktiviteter: Dette er et flott område for deg med kajakk. Vestfold og Telemark fylkeskommune har mange forslag til padleruter i Vestfold: vtfk.no. Søk så «padle».
  • På stranda kan du bygge sandslott, fiske etter krabber, snorkle etter eremittkreps, eller trene balansen på en sup.
  • Tømmestasjon: Stensarmen Tønsberg (kun sommeråpen)
  • Generelle priser for parkering med bobil i Tønsberg: Kr 25 per time, maks 250 per døgn. Se skilting. Mer info: tbgparkering.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden