Reise i Norge: Ny bobilparkering på Nøtterøy | Din Fritid
Den nye bobilparkeringen på Nøtterøy byr på 18 romslige plasser med strøm og tilgang til serviceanlegg med dusj, toaletter, vannpåfylling og tømming. Beliggende i rolig område med gangavstand til Tønsberg sentrum.
Reise i Norge

Ny bobilparkering på Nøtterøy

Noen minutters gange fra Tønsberg sentrum er det åpnet en ny bobilparkering og bobilhotell på Nøtterøy. Din Fritid har besøkt det nye anlegget.

Området Danholmen på Nøtterøy har tidligere vært et lukket industriområde som nå utvikles til mer en variert næring og etter hvert også boliger. Én del av området var ikke i bruk, og så nærmest ut som et villnis.

– Da kom et klokt hode med en god idé på hva det sju mål store området kunne brukes til, forteller Morten Glenna til Din Fritid. Han er daglig leder i selskapet Danholmen 25 AS som eier og utvikler området.

– Det var en av våre kontorleietakere som kom opp med ideen. Finn Oscar Langtved jobber med import av bobiler for Knaus Tabbert gruppen, og foreslo å lage bobilparkering og bobilhotell her, forteller Morten.

– Jeg likte ideen og tok en rask avgjørelse om å sette i gang med prosjektet. Vi startet med planering av området, søknadene ble sendt til Færder kommune våren 2021. Politikere og kommunen var positive, og vi hadde et fint samarbeid. Hallen med bobilhotellet og en lagerhall var allerede på plass i oktober 2021.


De er godt fornøyde med resultatet. Til høyre ser vi daglig leder for bobilhotellet og bobilplass, Morten Glenna. Sammen med Finn Oscar Langtved (t.v) kom han opp med ideen om å lage bobilplass på området. Plassen er allerede godt besøkt av både norske og utenlandske bobilturister.

Fra idé til handling

– Bobilparkeringen på Korten og den i Tønsberg sentrum er fulle hele sommersesongen, så det er behov for flere bobilparkeringer i området, forteller Finn Oscar Langtved. Det er gøy når noen ikke bare tenner på idéen, men også får ting til å skje så raskt. På halvannet år er alt på plass, forteller Finn Oscar fornøyd.

Bobilhotel

– Bobilhotellet har plass til 28 bobiler med 24-timers tilgang til alle som har bobil her. Hallen er oppvarmet. Temperaturen på vinteren ligger på rundt 8-10 grader og alle plassene har strømtilgang. Hallen har også kameraovervåking. De 28 hotellplassene har stort sett vært fullbooket i vinter. Kundene er stort sett lokale. Mange av bobilgjestene er pensjonister som har solgt huset og flyttet i leilighet. Da har de ofte ikke tilgang på parkering for bobilen og da er bobilhotell en fin løsning. Ta privatbilen, bytt med bobilen og dra på tur, sier Morten Glenna engasjert.


Bobilhotellet er allerede kommet godt i gang med mange «gjester».

Egen strand

Så langt er det investert 6,5 millioner kroner i anlegget. Dyrest har det vært med grunnarbeidene og den tekniske infrastrukturen.

– Vi har tilført 2500 tonn masse for planering av området for hallene og bobilparkeringen. I tillegg har vi satt opp sanitæranlegg med tre bad, vaskerom og tømmerom. Ny er også gråvannstømmingen. Det er også mulig å fylle på vann og å vaske bobilen her. Det er også et fint uteområde ved sjøen. Der skal vi har bord, benker og grillmuligheter. En liten strand har vi også. Der håper vi på å få tillatelse til å legge på sand og legge ut en flytebrygge. Kajakkutleie kan vi også by på. Fra bobilparkeringen tar det kun 13 minutter å gå til brygga i Tønsberg på en gangsti, forteller Morten Glenna.


Det er kort vei fra bobilen til brygga og en liten strand. Det planlegges å få på plass en badstuflåte liggende ved brygga.

Spent

– Vi samarbeider godt med de andre grunneierne og Færder og Tønsberg kommune om utviklingen av området Kalnes Vest. Det er en prosess som vil pågå i flere år fremover.

– Nå arbeider vi med å få åpnet en tursti langs sjøkanten. Vi håper også å få godkjennelse til å ha en badstuflåte liggende ved bryggekanten på bobilparkeringen. Det er og har vært mye jobb og vi er spent på besøket fremover, sier daglig leder Morten Glenna.

Ypperlig tilbud

På en av de godt merkede bobilparkeringene treffer vi Karl Fredrik og Tove Tangen. De har rigget seg til med bord, stoler og en god kopp kaffe i formiddagssola. Ekteparet fra Bodø har en stopp noen dager, før de tar bobilen sørover til Frankrike. Tove som har røtter fra Tønsberg og Nøtterøy er fornøyd med den nye bobilparkeringen på Nøtterøy.

– Dette tilbudet er helt ypperlig. Vi trengte en slik plass her i Tønsberg og Nøtterøy. Her er alt vi trenger av strøm, sanitæranlegg og tømmestasjon. Utenom sesongen opplever vi ofte at selve bobilparkering er åpen, mens sanitæranlegg, vannpåfylling og tømmestasjon er stengt. Her skal alt være åpent året rundt, sier Tove fornøyd til Din Fritid.

– Parkeringen ligger fint til, fredelig og rolig og litt tilbaketrukket. Det er deilig at det ikke er noe støyende trafikk her. Plassen er godt merket og underlaget er fast og fint. Det vil jo bli litt spennende hvordan det blir når det er veldig tørt, om det kommer til å støve mye? Lurer Karl Fredrik på.

– Vi er superfornøyde og tror at bobilparkeringen kommer til å bli kjempepopulær. Det er heller ikke langt å gå til Tønsberg sentrum eller nærmeste matbutikk, avslutter Tove Tangen med et fornøyd smil.

Kortreist

Din Fritid har også snakket med bobilgjestene Tor Trygvasson som sammen med Dorthe Walle har tatt turen fra Holmestrand til den nye bobilparkeringen på Nøtterøy.

– Vi liker å prøve ut nye bobilplasser og se nye steder. Erfaringen så langt er veldig bra. Parkeringsområdet ligger fint i nærhet til sjøen. Ett pluss er at i tillegg til sanitæranlegget er det vaske- og tørkemuligheter for klær her. Det er fint med tømmestasjon, men ellers bruker vi det vi har i bobilen, forteller Tor Trygvasson og Dorthe Walle.

– Plassen skal jo innarbeides, men det virker veldig fint så langt. Grunnen er helt grei og døgnprisen på 250 kroner er heller ikke avskrekkende. Vi tenker å være her to-tre dager før vi tar den 30 minutters korte turen hjem til Holmestrand. Vi kommer gjerne tilbake hit, forteller Tor og Dorthe fornøyd.

Praktisk informasjon

Nøtterøy Bobilparkering

 • Danholmen 25, 3128 Nøtterøy
 • 18 plasser hvorav 12 nummererte plasser kan reserveres på hjemmesiden.
 • Kr. 250 pr. døgn inkl. strøm, toalett og dusj
 • Fylling av vann
 • Tømming gråvann
 • Tømming av toalettkassett i tømmerom
 • Wi-Fi
 • Åpen hele året
 • +47 90022920
 • GPS 59.266263, 10.388907
 • www.bobil-parkering.no

Bobilhotell

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden