: Tre bobilplasser i Tønsberg | Din Fritid

Tre bobilplasser i Tønsberg

Tønsberg er landets eldste by og spesielt trivelig å besøke i sommer- halvåret. Byen kan by på både opplevelser og severdigheter - og nå hele tre ulike bobilplasser.


Vakker utsikt på Korten bobilplass i Tønsberg. Foto: Stig Svendsen

Korten

Tønsberg kommune har nå åpnet sin tredje bobilplass på Korten. Representanter fra Norsk Bobilforening, Norges Automobil-Forening (NAF) og Norsk Caravan Club (NCC), har gjennom flere år hatt et meget godt samarbeide med Tønsberg kommune og deres selskap Tønsberg Parkering AS. Etter seks års arbeide med å få etablert bobilplasser i byen, så kommer resultatene nå.

Sjøutsikt

Korten bobilplass ligger i Fjordgaten 15, 3125 Tønsberg. GPS: N 59°16´32» Ø10°23´54». Plassen ligger rolig til med flott utsikt til sjøen og innseilingen til Tønsberg havn. Vikingskipet Saga Oseberg ligger ved brygga. Plassens beliggenhet er nærmest optimal med hyggelig gangavstand gjennom Nordbyen, til byens populære og anerkjente bryggeområde med sjøfartsmuseum og en rekke restauranter.

Korte avstander

På bobilplassen er det informasjon om Grevestien gang- og sykkelvei, som går fra plassen ut til Ilene naturreservat, med to utsiktstårn for observasjon av områdets rike fugleliv. Det er flere muligheter for å oppleve Tønsbergs skjærgård, med turbåter rundt Nøtterøy, Tjøme og Vasser - og med den nye Ferder nasjonalpark ved Verdens Ende, ytterst på Tjøme. Dette er en flott naturopplevelse som passer for de fleste. Det er kort gangavstand til Slotsfjellet med sitt dominerende tårn, samt Slottsfjellmuseet med blant annet et vikingskip. Et historisk museum i biblioteket, er verdt et besøk hvor byens eldgamle historie er vist. Tønsberg har også Norges største caravan-forhandler. – Det er rundt 400 meter til matvareforretning som er åpen alle dager, forteller Reidulf Stenbakk og Stig Svendsen fra NCC. For mer informasjon: www.visittonsberg.com eller Tønsberg turistkontor, Storgaten 38 i Tønsberg, tlf. 480 63 333.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden