: Montalcino | Din Fritid

Montalcino

Alle som bor i og rundt Montalcino er spesielt stolte av sin rødvin Brunello di Montalcino, som lagres minst fem år og er anerkjent som en av Italias beste.

I området har antall vindyrkere økt fra 11 på 1960-tallet til dagens mer enn 200 produsenter. Det betyr at det er så mye vin i omløp og så mange som er ivrige på å selge den - at du bør passe ekstra på lommeboka. Spesielt ved såkalt privat vinsmaking opplevde vi å betale solid overpris. Et tips er derfor å enten skaffe seg god oversikt over hva du bør betale på forhånd - eller å benytte butikkene i selve byen med fastpris.

Eventyrlig

Montalcino har blitt beskrevet som en eventyrby på toppen av en bakke, og det er ikke vanskelig å forstå. Middelalderbyen har i stor grad vært uendret siden 1600-tallet. Den iøynefallende borgen fra 1361 er i meget god stand, og en spasertur på toppen av murene gir deg en spektakulær oversikt over det bølgende landskapet. Her arrangeres det middelalderfestivaler, opptog, kunstutstillinger og konserter. I juli er det blant annet en kjent jazz- og vinfestival. På spisestedet i borgen er det muligheter for en god lunsj, og bestiller du en vinsmaking her får du den i rolige former av kunnskapsrike personer - uten kjøpepress.

Historisk sett har byen vært nært knyttet til Sienna. Noe som har gitt gode tider, men også mye krig og uro, spesielt i forbindelse med stridighetene mellom Sienna og Firenze i det 14. og 15. århundre. Selve byen har vært erobret flere ganger, men selve fortet er det opp gjennom historien ingen som har klart å nedkjempe. 

Den historske byen er blant annet brukt som ramme i deler av filmen The Twilight Saga – New Moon.

Atmosfære

Det er flere museum i byen som er verdt et besøk. Da Bobil & Caravan var i byen var det en omfattende fotoutstilling, men her finnes også glassmuseumet Museo del Vetro. I august blir Bravio delle Botti arrangert. Dette er et tønne-rulle-race, som skal være underholdende.

Det er lett å bruke en dag bare på å gå i de smale gatene med et mylder av små håndverksbutikker, kaféer og restauranter. Det er bare å nyte stemningen og atmosfæren, og finn deg gjerne en benk med utsikt - så kanske du får øye på Siena.

Parkering

Det er ingen bobilparkering ved selve bykjernen, og selv om du har en kort bobil er det bare å parkere på den henviste plassen utenfor byen. Vi prøvde en ”spansk” sentrumsparkering med vår bil på 5,99 m og det er billigere å parkere på anvist plass - for å si det slik…

Mer info her: www.prolocomontalcino.com/en/modules-menu-3/parking-areas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden