: Abbazia di Sant’Antimo | Din Fritid

Abbazia di Sant’Antimo

Benediktinerklosteret Sant´Antimo i Montalcino ligger ikke langt unna pilegrimsruten til Roma. Vurderer du en fottur byr den 12 kilometer lange stien fra klosteret til sentrum av Montalcino på flotte panoramaer underveis - en god ide for å få litt variasjon og trim i ferien. Å ta drosje tilbake til bobilen koster ikke stort.

Historisk

Bygningens alder er ukjent, men første gang klosteret er nevnt i skriftlig litteratur er i 813. Dagens bygning har innrisset 1118 som offisielt byggeår, men det er mulig å se deler av den originale virkelig gamle bygningen, blant annet i krypten som også er åpen for turister. Klosteret ligger vakkert til omkranset av jorder, skog og vinåkre.

Stadig levende

Det er imidlertid ikke først og fremst på grunn av den imponerende historiske bakgrunnen Sant´Antimo er verdt et besøk. En gruppe prester fra ordenen St. Augustine tok i 1992 initiativ til å skape liv i de tradisjonsrike lokalene, som igjen brukes som et kloster. Under vårt besøk kom vi tilfeldig over oppvarmingen til en kveldskonsert. En lokal musiker fylte lokalet med en klang fra sin klarinett på en måte som jeg aldri glemmer. Det arrangeres jevnlig både messer og det er mulig å få en guidet rundtur. Og for all del, glem ikke igjen kameraet - her er det fotomotiver overalt. Det er enkelt å parkere med bobil rett ved klosteret.

Overnatting

Det er flere steder du kan overnatte med bobil, vi prøvde ut både campingplasser, oppstillingsplasser og ikke minst bondegårdsferie. Campingplassene har høy standard, men flere var fullbooket i juli - og de er forholdsvis kostbare. Utenfor San Gimignano prøvde vi ut en oppstillingsplass som lå rett ved et offentlig svømmebasseng, en vellykket kombinasjon. I kommende utgave kan du lese mer om Fattore Amico, som er en organisasjon hvor du som medlem får gratis tilgang til overnatting på hundretalls italienske gårder. En perfekt match med ferie på farten i landlige Toscana.

Fasiliteter

Stort sett er tømme- og fyllemuligheter godt skiltet. Selv om det enkelte ganger kan føles langt mellom stasjonene. Spesielt lange i maska ble vi da stasjonen utenfor Camping Boschetto di Piemma ved San Gimignano kun hadde tømmemuligheter for gråvann, i tillegg til ferskvann. For å tømme toalettet måtte vi på campingen, men de hadde ikke overnattingsplass. Slikt løser seg gjerne, og vi fikk tømme på campingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden