: Perfekt Instagram-sted | Din Fritid

Perfekt Instagram-sted

Danmark og København er et hyggelig alternativ for en påsketur. Om du på forhånd registrerer din norske bombrikke for Øresundbroen koster det heller ikke all verden å kjøre hele veien! Men for å ta slike bilder som artikkelen viser må du ha god timing!


Kirsebærblomstringen på Biskebjerg Kirkegård er berømt, og en skikkelig opplevelse når den er på sitt heftigste.

Biskebjerg kirkegård ligger i København og byr på Nordvestkvartalets flotteste alléer - og er et populært Instagram-motiv. Først og fremst er det selvfølgelig en kirkegård, hvor alle bør ta hensyn til hovedformålet. Men med sine 43 hektar flotte turstier, som er vakkert beplantet, byr området på fred og frisk luft. Og ikke minst et flott sted å gå en tur. Eller sykle. Som jo er velkomment “overalt” i danskenes flotte hovedstad.

Hver vår flokker folk til Bispebjerg med fotoapparat eller mobilkamera for å fange de vakre kirsebærblomstene som pryder alle grenene på de karakteristiske kirsebærtrærne. Så var det dette med timingen på når blomstringen kommer da… Man kan aldri vite nøyaktig da det er været som styrer. I fjor var høydepunktet midt i april, og det er got å vite at blomstringen normalt strekker seg over tre uker. I år kan Berlingske Tidende melde at blomstringen sannsynligvis blir noe tidligere.

Totalt venter Teknikk- og Miljøforvaltningen i byen 150 000 besøkende i blomstringsperioden, og det blir satt ut ekstra benker, toalett og vakter. 
Kirsebærtreene ble plantet i 1992, og er av typen Prunus Accelade som ikke bærer frukt, men desto flottere blomster.

Disse bildene er tatt 31. mars, og viser at blomstringen allerede såvidt er i gang. Foto: Adele Afdal


Årets blomstring i Bispebjerg er allerede i gang.


Fremdeles ikke i full prakt: Bildet er tatt 31. mars og viser at et av vårens høydepunkt i København snart slår ut i full blomst.

Tips to: Grundtvigs kirke, som ligger i nærheten, er også et fantastisk syn og et populært motiv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden