Overnatt på tunet DK:: Oppdag Danmark med guidebok | Din Fritid
Overnatt på tunet DK:

Oppdag Danmark med guidebok

Kjøper du boken Pintrip Denmark får du tilgang til 184 gratis bobilplasser i hele Danmark. Konseptet som har spredt seg fra Frankrike med France Passion til hele Europa er nå etablert også i Danmark. 


Danmark har mye å by på til bobilfolket, også naturmessig. Foto Frederik Maj

Danmark er ikke en destinasjon, men en livsstil - står det å lese på forsiden av Pintrips første utgave av deres guidebok for danske bobilovernattinger. For å bidra til opplevelsen har eier og initiativtaker av Pintrip, Henriette Rask, plukket ut særegne plasser. Det betyr at du kan overnatte ved de beste gårdsbutikkene, vingårdene, museene og kroene i Danmark.

Opplevelsen

– Vi synes at alle skal ha mulighet til å oppleve det autentiske Danmark. De skal ut på småveiene og finne de skjulte skattene underveis. Det er derfor vi har laget Pintrip, sier Henriette. Det er noe som tyder på at denne formen for reisekonsept er etterspurt. For, ifølge Henriette Rask, har man allerede før lanseringen solgt ett tusen eksemplarer av guideboken.
Årsaken til det skyldes antakelig at bobilferie er den ferieformen som har vokst mest de siste årene. Ifølge tall fra European Caravan Federation finnes det akkurat nå 2 millioner registrerte bobiler i Europa.


Henriette og Peter Rask nyter en kopp kaffe ved bobilen. Foto Frederik Maj

Permisjon

Men det har ikke vært noen enkel oppgave å lage guideboken. Selv måtte Henriette Rask ta permisjon fra jobben sin som legesekretær. For Henriette og hennes mann Peter har ikke kunnet sitte stille i hjemmet sitt i Nautrup når de skulle lage guideboken.
– Jeg tror vi har jobbet med dette fra klokken syv om morgenen til elleve om kvelden, så jeg forstod tidlig at jeg ble nødt til å bruke all min tid på dette, sier Henriette.
Blant skattene er Skovgaard Gårdbutik i Them ved Silkeborg, som vertsparet Joan og Hans Skovgaard driver. Sammen åpner de to nå sin private eiendom for overnattende bobilturister.
Selv om vertene også håper det kan få litt fart i butikken, handler det for Joan og Hans Skovgaard like mye om opplevelsen i å møte alle de nye menneskene som triller inn innkjørselen for natten.
– Det er ikke det at vi hungrer etter flere kunder, vi synes bare det er hyggelig å kunne åpne dørene og vise folk stedet vårt, sier Joan Skovgaard.
I tillegg til gårdsbutikker, guider boken også til kroer, traktormuseum, put & take, vingårder, små meierier, bryggerier, museer og mange andre steder hvor lokale verter deler sine steder og lidenskap med andre.


Joan og Hans er klare til å ta imot Pintrip gjester frå 31. mars i år. Foto Frederik Maj

Slik er boken

Din Fritid har fått tilgang på boken, som er bygget opp som en tradisjonell guidebok. Den er tre-språklig: Dansk, engelsk og tysk. Hver av de 184 overnattingsstedene har fått et pictogram, som rask forteller deg antall plasser, om det er internett her, om hunder er velkomne og så videre. Danmark er delt inn i fem regioner og i hvert av disse fem kapitlene er det et oversiktskart som viser plasseringen på alle plassene. Kartet har ikke med veier, og det kan dermed bli litt tungvint å orientere seg til nærmeste plass kun med adressen eller GPS-informasjonen. Ellers er boken systematisk og godt oppbygget - og oversiktlig i bruk.Det er bilder på alle plassene, noen av disse er ikke av topp kvalitet.
 

Let´s go to Denmark

Boken koster 225 danske kroner

I tillegg til selve guideboken består Pintrip også av et årsoblat i form av et  medlemsklistremerke som skal festes på innsiden av frontruten på bobilen som bevis på at man har gyldig medlemskap for det aktuelle året.

Guiden presenterer 184 verter som hver enkelt tilbyr 1-3 individuelle overnattingsplasser. Plassene kan benyttes gratis, og man kan disponere plassen i opptil 24 timer fra ankomsttidspunktet.

Pintrip er utviklet og eiet av ekteparet Henriette Rask, 43 år og legesekretær, og Peter Rask, 48 år og pedagog.

Boken kan bestilles på pintrip.eu (ekstern lenke, åpnes i separat vindu)


Forfatterne og inititativtakerne bak Pintrip: Henriette og Peter Rask på vertskapsbesøk hos Joan og Hans i Them. Foto Frederik Maj


Bobil i Danmark, sett fra luften. Foto Frederik Maj.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden