Tour de France: Folkefesten | Din Fritid
Tour de France

Folkefesten

Det er straks sommer, ferie og tid for opplevelser. Et av de mest spektakulære arrangementene du kan oppleve i sommer er Tour de France.


Det er et yrende folkeliv langs løypa, og et av høydepunktene for mange er karavannen, som deler ut vareprøver til publikum fra kreative kjøretøy.

AUBENAS: Det er varmt og tørt, men ikke verre enn at de fleste vil definere det som behagelig sommervarme. Vi er to bobiler med to norske familier som kjører etter hverandre på landlige franske veier. Veistandarden og trafikken kan sammenlignes med en typisk norsk landevei. Det er ikke spesielt mye trafikk.

Men så plutselig krydres landskapet av ballonger, store flagg, spraylakkerte sykler og mennesker i fargerike klær. Vi forstår at vi har kommet inn på dagens Tour de France-etappe. 

På forhånd hadde vi fått velmente råd fra norske entusiaster: Beregn god tid, forvent trafikkaos og masse folk og møt gjerne opp dagen før for å få en god plass. Uansett ville vi fulgt rådet om å ta med rikelig mat, drikke og solkrem. 

Vi hadde på forhånd forberedt oss selv, og barna på at det kom til å bli mye ventetid, og at vi måtte passe oss godt for konvoien som kjører gjennom løypa i altfor høy fart. 

Det viste seg at av alle disse velmente rådene var det bare ett som stemte for vår del…

Lokale råd

Kvelden før avreise spurte vi om råd i resepsjonen på campingplassen. 

– Hvor kjører vi, har dere noen tips om gode plasser å stå? Svaret sa nok mer om hvor resepsjonisten var på en skala fra kulturinteressert til idrettsinteressert: 

– Jeg har aldri vært på Tour de France, det beste er å unngå hele arrangementet, der er det alt for mye folk og mas, fortalte en hoderystende resepsjonist. 

– Reis heller på et museum.

Løype!

Men vi trosset advarselen og alle velmente råd, og svingte inn på veien som kun få timer senere skulle brukes til verdens mest berømte sykkelritt. Her var det pyntet til fest, og både unge og gamle var i ferd med å samles på fortau og torg. Det var ikke mange meterne mellom campingbordene. 

Vi hadde is i magen og kjørte noen kilometer videre, selv om vi passerte flere halvgode plasser. I det vi nærmet oss en stigning og veien gikk i motbakke, så vi et gresskledd jorde med masse ledig plass. To meter unna veien og med bredsiden til slo vi oss ned. Med markisen ute og god lufting i bobilen var det tid for å se oss rundt. 

Noen hundre meter unna var det en liten landsby. Her hadde bygda stablet på beina alt de kunne mene var av interesse: Kanin-utstilling, sauer og kalver og flere salgsboder. Her kunne arrangøren også friste med alt fra gule ”ledertrøyer” til sykkelhansker for barn. På veien fant vi også sponsortelt med alt fra tegnerom til sykkelkonkurranser og gratis smaksprøver.

Servering

– Hello, where are you from? Welcome, please come and join us!


Vi var heldige og fikk mat hos et av sykkelteamene, og stemningen var på topp!

Før vi får tenkt på å lage lunsj blir vi invitert til full servering hos det belgiske teamet Quick-Step. For en hundrelapp får vi en treretters middag og drikke, mens vi slår oss ned i oppblåsbare sofaer eller ser på live-sending på storskjerm i skyggen. Det er gratis t-skjorter, buttons og capser overalt. Vi nyter virkelig livet, før alle får beskjed om at konvoien snart kommer. Her er det bare å stille seg opp langs veien, men det er kjempeviktig å holde avstand. Flere av kjøretøyene holder svært høy fart, og det er du som myk trafikant som må passe deg. Store mengder smaksprøver på fruktdrikke, pølser og kaker blir kastet til publikum fra noen merkelige kreasjoner av noen kjøretøy. Dette er høydepunktet for mange, og de fleste blir ivrige, og kaster seg over mer enn de trenger. Er du blant de er et godt tips å finne et sted hvor det er få andre, og veive med armer og rope hver gang en bil nærmer seg.

Syklistene kommer

Vi rakk akkurat å spise dessert hos våre nye belgiske venner med Airstream mobilt kjøkken, før de første sykkelrytterne var i anmarsj. Og selv om det ikke er tilfelle, føltes det som om de sykler like fort som kolonnen kjører. I den svake motbakken vi stod i var farten imponerende høy, og for et utrent øye var de borte før du rakk å se hvem som var i klyngen. Men det er ingenting å si på stemningen, og det er rart å være så nærme noen du kun har sett på TV.

Men plutselig er det over, sistemann har passert sammen med de mange følgebilene og motorsyklistene. Det eneste vi angret på var at vi ikke hadde satt av mer tid. 

– I morgen skal vi til Gap, og da kommer hele teamet med ryttere. Da blir det festmiddag og dere er hjertelig velkommen, kunne de gjestmilde belgierne fortelle. Det var med tungt hjerte vi innså at vår ferie var over, og vi måtte sette kursen motsatt vei…

Folkelig

Tour de France og folkelivet det skaper, er i høyeste grad kultur, spør du meg. 

Det er nettopp det fargerike folkelivet som gjør dette til en fest for folk flest. Jeg  har ikke spesielt greie på landeveissykling og følger ikke med på mesterskapet på TV. Og for å være helt ærlig så er det ikke mange sekundene du ser syklistene. Det i seg selv er ikke verdt turen for de fleste av oss. Men jeg drar gjerne til Frankrike igjen og opplever Tour de France på nytt. Og grunnen er enkel: 

Hva er vel bedre enn kombinasjonen ferie, sol, varme og et fargerikt folkeliv uten like? Legg til 160 syklister som sliter seg gjennom mil etter mil, dag etter dag på sykkelen - og alt ligger til rette for en opplevelse du vil huske lenge!

Rolig på landet

Vi valgte bevisst ikke en av de populære og omtalte etappene. Som førstegangsreisende på touren, og med barn, var det først og fremst en behagelig opplevelse vi var ute etter. Det fikk vi definitivt som en følge av at vi valgte etappe 15, den 183 kilometer lange Mende - Valence. Vi overnattet i Vallon Pont-d´Arc og kom inn i løypa ved Aubenas. 
Også neste år vil løypa gå i området, fra Bourg Saint-Andeol til La Caverne du Pont-d´Arc. Les mer om dette området i Bobil & Caravan 1-2016.

Fakta om Tour de France 2016

Dette er det 103. rittet i Tour de Frances historie.
Rittstart lørdag 2. juli, med avslutning søndag 24. juli.
Totalt 21 etapper og en total distanse på 3519 kilometer.
Etappene har følgende profiler:
9 flate, 1 bakkeetappe, 9 fjelletapper, 2 individuelle tidsprøveetapper, 2 hviledager.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden