Auning i Danmark: Camp Djursland | Din Fritid
Auning i Danmark

Camp Djursland

– Velkommen til Danmarks kanskje hyggeligste campingplass! Din Fritid blir møtt av en smilende og opplagt vert når vi omsider finner den litt bortgjemte, men sentrumsnære campingplassen i Auning.

Han kaller seg selv for en «campingfatter», Bjarne Nielsen. Sammen med sin hustru Tina, har han de siste 19 årene bygget opp Camp Djursland – Auning Camping, en campingplass i naturskjønne omgivelser nesten midt i sentrum av den lille byen Auning.


Besøket på campingplassen i Auning var en hyggelig opplevelse. Vi ble ønsket velkommen som gamle venner, og ble behandlet deretter. Hit har vi lyst til å reise igjen!

På søk

Vi er på tur fra Grenå til vestkysten av Danmark. I vår vane tro ferdes vi helst på litt små sideveier. Der får vi vanligvis opp gode opplevelser og spennende inntrykk gjennom våre panoramavinduer. Et frodig kulturlandskap gir en egen ro på bobiltur, og min co-pilot i høyre sete søker stadig etter spennende steder og plasser som er aktuelle å sjekke ut.

Camping siden 1960

Djursland camping har eksistert som en campingplass siden 1960-tallet. Ulike drivere holdt hjulene i gang til 2003. Da dukket det driftige ekteparet Bjarne og Tina Nielsen opp. De ønsket å overta hele plassen, og etter noen livlige forhandlinger sto de til slutt som eiere av det som de i dag kaller «Kanskje Danmarks hyggeligste campingplass».

Bjarne forteller at om de hadde ant hvor mye arbeide som måtte legges ned, hadde de nok tenkt seg om en gang til før de sa ja til dette. Han husker godt starten da de jobbet jevnt i ni uker med motorsag. 450 trær ble ryddet, stubber ble fjernet og hele området ble så planert. Deretter ble det sådd til, slik at alle plassene fikk grønt gress.

Lune lunger

Alle de 125 plassene på det 35 000 kvadratmeter store området er nøye planlagt, slik at de er mest mulig usjenerte og har maksimalt med ly for vinden. Plassen har blitt en virkelig naturperle nesten midt i sentrum av det lille tettstedet Auning, med sine rundt 2500 innbyggere. De fleste plassene er døgnplasser. Men det er også 25 faste plasser som det er venteliste på. I tillegg leier de ut både teltvogner og hytter.

«Bar’ Hyggelig»

Servicebyggene holder en høy standard, og de er alltid rene og pene. I forbindelse med resepsjonen og campingbutikken er det også en koselig bar som driverparet har valgt å kalle «Bar’ Hyggelig». Her serveres ulike former for drikke til meget hyggelige priser. Derav navnet, forteller vertinne Tina Nielsen lurt. Hun forteller hun synes det er ekstra hyggelig når stedet fylles med gjester fra nesten hele verden. Maten lages av en ekstern leverandør i Auning, og leveres på campingen etter bestilling.

Godt besøkt

Camp Djursland har gjennom sesongen et meget godt besøk. Bjarne Nielsen forteller at hver sesong overnatter nærmere 20 000 personer på deres campingplass. Åpningen er i april og campingen stenger i september. Ikke overraskende er det størst besøkstrykk i juli. Ikke minst på grunn av alle barnefamiliene som skal besøke Djurs sommerland og andre attraksjoner i nærområdet.

Mer info: campdjursland.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden