Hallingdal Feriepark: Ferieopplevelser utenom det vanlige | Din Fritid
Hallingdal Feriepark

Ferieopplevelser utenom det vanlige

To år gamle Hallingdal feriepark har tross sin korte fartstid oppnådd mye: Fem stjerner, styltehytte, klatrepark, innendørs lekeland, godkjent 4H-gård og nå ferskt medlem i den eksklusive foreningen Leading campings of Europe.

Hallingdal feriepark ligger mellom Oslo (3 timer) og Bergen (3,5 timer), og er en av landets absolutt beste campingplasser. Parkens motto er Hallingglad, og understreker at du er i Hallingdal, du skal ha det bra - og være glad.

Jordnært

Nytt i år er at gården som er en del av parken har fått offisiell status som en 4H-gård. Det betyr at samarbeidet med den lokale 4H-foreningen har vært vellykket og at satsingen på den tilknyttede gården med fargerike høner, griser, geiter og andre husdyr fortsetter. 

– Mange av barna som har vært gjester på gården har brukt utallige timer sammen med nyklekkede kyllinger. Det er gøy å se hvordan så jordnære ting fremdeles fascinerer både unge og gamle, forteller en ivrig primus motor for Hallingdal feriepark, Thorstein Berg. 

Luftig

Styltehytten er nesten å anse som et symbolbygg, den viser at ferieparken har høye ambisjoner. I tillegg til spesielt store plasser (110 eller 140 kvadratmeter) for campingvogn og bobil, leies det også ut Cabby-vogner med vinterisolerte fortelt, samt hytter - alt med godt over snittet kvalitet. Fellesbygget med kjøkken og sanitærrom er også i en klasse for seg selv, med detaljer laget i gamle materialer fra området. 

Du kan også leie deg ditt eget familiebad under oppholdet. Der kan en bare la sjampo og såpe, tannkrem og håndkle bli værende. Det er kun du og familien din som har adgang til nettopp det badet. Hallingdal feriepark er landets første campingplass som er opptatt som medlem i Leading campings. Nytt i år er skreddersydde bobilplasser som er noe mindre og rimeligere enn standardplassene. Her er det tilgang til strøm, men ikke vann. I tillegg er det kort vei til plassens nye tømmestasjon.

Severdigheter

Det er mye å gjøre og se i nærmiljøet. For eksempel er Hallingdals eneste gjenværende originale stavkirke i Ål kun en drøy halvtime unna. Totalt hadde Hallingdal syv stavkirker, men Torpo stavkirke i Ål er den eldste av disse, og er dermed også den totalt eldste bygningen i det kulturrike dalføret. 

Du kan leie deg sykkel og sykle fra parken og ut i turområdene, eller så kan en jo bare rusle rundt i nærområdet en tur. Det er flere flotte stier og veier i nærheten av Ferieparken.

Om du vil lenger unna, kan du sette deg i bilen og kjøre litt først. Tar du toget til Finse, kan du sykle Rallarvegen ned igjen, enten til Haugastøl, og så ta toget ned igjen til Ål, eller sykle hele veien til Ål.

En kan også kjøre til Hallingskarvet, og benytte seg av en av de mange rutene for fjellvandring der. For eksempel kan du gå til toppen av Prestholtskaret, hvor deler av turen er trappebelagt. Utsikten derifra er fantastisk. Det er også flott turterreng rundt Ålingsfjellene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden