Hallingdal Feriepark: Høsttur på fjellet? | Din Fritid
Hallingdal Feriepark

Høsttur på fjellet?

Velger du Hallingdal som mål for høstferien, skal det ikke mangle på aktiviteter for hverken voksne eller barn. Enten du liker å vandre eller sykle i fjellet, fiske eller tilbringe dagen i badeland; her får du noen tips:

Til fots eller på sykkel

Fra fjelltoppene i Hallingdal er det utsikt over kulturlandskap, stille fjellvann og mektige fjell. Reineskarvet og Hallinskarvet er de mest markante i nærområdet vårt. Og fra Ål - midt i mellom Oslo og Bergen ligger to av Norges lettest tilgjengelige nasjonalparker; Hardangervidda Nasjonalparksenter og Hallingskarvet Nasjonalpark. Her venter vidder, dype fosser og elvestrøk og et rikt dyreliv. Det er flust med fine fjellveier og godt merkede og oppgåtte turstier om man ønsker å vandre eller sykle. I Hardangervidda Nasjonalpark kan du blant annet oppleve Europas største villreinflokk, og kanskje være heldig å se både snøugle og fjellrev.

Du vil finne mange tilrettelagte og merkede turer i Ål på vandringsportalen Ål 52 . I Ål kan du dra ut på utfordrende toppturer med familievennlig stier. På mange av vandreturene finnes det kulturminner langs stien eller i nærområdet. Bli med i vandreprogram “10 favoritter i Ål” og husk å signere i gjestebøkene.

10 utvalgte turfavoritter som passer for hele familien. Turene har klippekort og klippetang samt postkasse med gjestebok. Samler du minst 8 turer får du et krus i premie. Når sesongen er ferdig trekkes det premier fra hver gjestebok og blant klippekortene.

Kombiner gjerne vandreturer i imponerende natur med både sykling, fisking, ridning, gårdsbesøk og kanopadling, spesielt i de høye fjellområdene i Bergsjø.

Last ned turappen Outtt. Her finner du alle de 10 turfavorittene i tillegg til mange andre fantastiske naturopplevelser.

Norges best bevarte sykkelhemmelighet?

Hallingdal tilbyr terrengsykling med fantastiske kontraster - fra høye fjell med panoramautsikt og dramatiske fosser til majestetiske fjorder. Regionens allsidighet er bemerkelsesverdig. For familier og uerfarne syklister finnes det en rekke vakre turer i flatt fjellterreng med stopp på sjarmerende fjellgårder som serverer lokale matspesialiteter. Opplev Norges mest populære sykkelrute, Rallarvegen, som strekker seg fra fjellene i Hallingdal til de verdensberømte fjordene i vest. Ferieparken ligger like ved Bergensbanen som kan ta deg til start ved enten Haugastøl eller Finse og tilbake fra Flåm.

Det finnes hundrevis av kilometer med sykkelopplevelser som bare venter på å bli utforsket - enten du liker å tråkke på sykkelen din sammen med barna, eller om du føler for å prøve en av naturens egne stier. Merkede sykkelruter i Hallingdal er stort sett plassert i høylandet og går hovedsakelig langs brede grusveier. Det er lite eller ingen biltrafikk her. Egnede sykkelruter kan sys sammen for å danne turer som strekker seg over flere dager. Ferieparken er en ypperlige base, som alle danner godt grunnlag for fine dagsturer på sykkel i fjellet.

Stisykling

I Hallingdal er det nok av stier å utforske, og Ål begynner virkelig å sette seg på kartet nasjonalt sett. Ta med sykkelen din hvor som helst i Ål og du vil finne unikt og vilt terreng for terrengsyklister. Hallingdal har mil etter mil med merkede stier, og Torpo, Veståsen og Primhovda er like i nærheten fra oss.

På Trailguide kan du finne de beste stiene!

Daglige aktiviteter i høstferien

Bli med aktivitetsguidene på masse gøy fra morgen til kveld. Skattejakt, barnedisco, koketeater, villmarkscamp og mye mer. Her er en oversikt over alt av galskap for både små og store barn. I tillegg er Høyt & Lavt klatreparken, lekeland, sykkelparken og eventyrgolfen åpen hver dag.

Hallingdal Feriepark: Høstprogram for uke 40 og 41

Mandag 30. september kl 16
Barnas koketeater: Pizzalaging i Spiskompetanse felleskjøkken.
Små kokker får være med å lage sin egen pizza,  under trygg ledelse av mesterkokken. Det blir som regel masse gode smakebiter!
Påmelding i resepsjonen senest kl 12 samme dag. Kr 50,- pr barn.

Tirsdag 1. oktober kl 18
Barnekino i Stallen 
Se hvilken film vi viser i resepsjonen

Onsdag 1. oktober
Barnas koketeater: Sjokoladelaging i Spiskompetanse felleskjøkken.
Små kokker får være med å lage sjokolade sammen med Kati. Mest til å putte i munnen, men også til å spandere! 
Påmelding i resepsjonen før kl 12 samme dag. Kr 50,-
Begrenset antall - førstemann til mølla!

Torsdag 3. oktober
Familiemusikkbingo kl 18
Vi spiller slager på slager fra alle mulige sjangere for både store og små. Kjenn igjen låten og kryss av på musikkbingobrettet. INGEN musikkkunnskaper nødvendig. 5 åringen kan nok like mye som fattern.
Kjøp så mange brett du ønsker: Kr 30,- pr brett. 
Premier for hver rekke, ramme og helt brett og godt tenkelig det blir noen ekstrapremier til barna.

Fredag 4. og 11. oktober
Barnedisco kl 18
Barnedisco i Aktivitetshuset er superpopulært! Blinkende lys fra taket, ballonger og festkledde barn! Bli med Juliane og Mari på partyleker som dansestopp, stolleken og limbo! Alltid en slager hos barn i alle aldre. 
Snakkbar er åpen. Gratis inngang.

Lørdag 28. september
Høstmarked i Ål sentrum 
Høststemning med marked, myldring og musikk! Stands med gode tilbud ute i gågata Myren og i butikkene. Servering, salgsboder. Aktiviteter for barna. Mer info her. 


Bålkos ved lavvoen mellom kl 18 - 20
Geir lærer barna å lage og fyre opp sitt eget bål. Vi lager pinnebrød, lager kakao og annet digg. Kjempekoselig aktivitet for hele familien ved lavvoen!
Oppmøte ved resepsjonen.

Lørdag 5. oktober kl 14
Barnas verksted
Bli med Kati og lag høst! Klipp og lim og mal med høstens inspirasjon! 
I aktivitetshuset.

Lørdag 12 oktober kl 16
Villmarkscamp 
Vær med å lage naturlig blyant og spikke værpinne. med villmarkens sønn Geir.
Oppmøte ved lavvoen.

Sønsdag 29. september og 6. oktober kl 11
Skattejakt
Rebusløp med enkle spørsmål – løs gåten og finn skatten! Oppmøte ved resepsjonen.
Tegnekonkurranse! Vinn flotte premier!


Tegn en fin høsttegning til oss, lever den i resepsjonen, vi henger opp. SØNDAG 13/10 trekker vi en heldig vinner og annonserer på facebook!

For de voksne: Humorgalei 12. oktober
Me gjentek suksessen med god gamaldags bygdemoro, autentisk humor og artige musikkinnslag innimellom ein 3-rettars middag. Medvirkande: Arne Moslåtten, Hallgrim Berg, Nysetlifolket, Marita Dokk, Lillebror Tormod Vasaasen, Oline Bakkom og Øystein Velure!

Alle disse aktivitetene er i tillegg åpne hver dag:
Høyt & Lavt klatrepark


Hurramegrundt! Lekeland og Hallingkastet Lekepark


Eventyrgolf


Hallingdal sykkelpark

Høsttilbud!

Hallingdal Feriepark er campingsesongen langt fra over. Her kan du ta med deg campingvenner, og få plasser ved siden av hverandre! 2 plasser til prisen av 1. Dette tilbudet gjelder for bobil og campingvognplasser med opphold ut uke 41.

Du får også 50% rabatt på barnebillettene i Tropicana badeland og på Langedrag Naturpark.


Tropicana Badeland


Hils på dyra på Langedrag Naturpark.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden