: Vinterglede i Hallingdal | Din Fritid

Vinterglede i Hallingdal

Om du drar på vintercamping til Hallingdal feriepark trenger du ikke kjede deg. Her er det tilbud om mer enn å gå på ski: Kokkekurs for barn, skøytebane, akebakke, innedørs lekeland, barnekino, bålkurs og barnedisco - for å nevne noen av mange aktiviteter. Aktivitetsprogrammet til Hallingdal feriepark i vinterferien må være det beste vi har sett på noen norsk campingplass.


Det er gode aktivitetsmuligheter på Hallingdal feriepark i vinter. Foto: Ole Johs Brye

Langrenn

De fleste som vintercampinger benytter anledningen til å stå på ski. Ved ferieparken er det gode snøforhold og langrennsmuligheter: Hallingdal feriepark har egen løype som er rundt tre kilometer lang, hvor en tredjedel er lysløype. Det er også preparerte løyper ved Strandafjorden, slik at det er mulig å gå på ski fra ferieparken til Kleivi. Det er tilsammen mer enn 400 km maskinpreparerte løyper i variert terreng i Ål-området. Løypemaskinene er utstyrt med GPS og du finner en oppdatert oversikt over hvor det går nypreparerte løyper her: http://www.skisporet.no/buskerud/alhallingdal


Ake-fra-taket er ferieparkens egen akebakke - anlagt nettopp fra taket av aktivitetsbygget.

Aktiviteter for barna

Nå på vinterstid er Hallingtunet arena forvandlet til akebakke i tillegg har ferieparken egen skøytebane. Mye å finne på utendørs med andre ord. Blir ungene kalde kan en tur i det innendørs lekelandet på 300 kvadratmeter være en god ide. I tillegg er det et imponerende tilbud nå i vinterferien: Barnas Koketeater er et av parkens aktivitetstilbud hvor barna får lære å lage sin egen pizza, eller kurs i å pynte cupcakes. Her blir det garantert muligheter for å smake på varene! Ferieparken har også åpnet splitter ny konferansesal med mye teknisk utstyr. Her er det gode muligheter for å holde kurs, seminar og konferanser for voksne - og i vinterferien brukes lokalene til kino for barna. Torsdagsettermiddagene i begge vinterferieukene er det bålkurs. Barna får bygge sitt eget bål og deretter tenne opp. Etterpå blir det høytidelig utdeling av bål-sertifikat, som et bevis på innsatsen. På kveldene i helga er det barnedisco i aktivitetshuset. På fredagskveldene er det bare å ta med sitt favorittinstrument og møte opp i bistroen til Hallingdal feriepark. Fredagsjammen er populær blant kjente og ukjente musikere i omegn og litt til. Det er selvfølgelig også lov å møte opp og bare lytte og kose seg med musikken.


Hallingdal feriepark har flotte fasiliteter - og har nå som den første campingplassen i Norge fått fem stjerner av ECC. Foto: Ole Johs Brye

Fem stjerner

Hallingdal feriepark har nylig fått tildelt fem stjerner av NHO Reiseliv. Også den etablerte campingguiden Europa Camping- + Caravaning-Guide som har oversikt over mer enn 5000 campingplasser i hele Europa gir ferieparken i Hallingdal fem stjerner - som den første campingplassen i Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden