: Gode Råd til bilen i vintervær | Din Fritid

Gode Råd til bilen i vintervær

Det største generelle problemet for oss mennesker om vinteren er, at vi er for dårlig kledd og det gir veldig raskt akutte problemer i biler, som går i stå og sitter fast i snøen.

Hvorfor går det galt

Generelt fordi folk er for dårlig forberedt, så derfor håper vi at disse få, men enkelte tips kan hjelpe deg på vei. Når bilen ikke vil starte kan det skyldes, at pluggkabler er blitt fuktige. Dette kan unngås ved å smøre de med silikon. Batteriet kan også være flatt, så husk startkabler. Husk at både spyle- og kjøleveske skal være frostsikker.

Husk disse tingene

Mange av nedenstående ting kan ligge i bilen hele vinterhalvåret: - Skuffe - Slepetau - Kjettinger - husk å trene på å sette dem på i fint vær, så det sitter i ryggmargen - Lommelykt – gjerne med stor lyskjegle og som kan settes på bakken - Hodelykt – slik at hendene er fri til å jobbe - Varseltrekant, hvis det ikke er plass bak vogntoget, så sett den på taket - Husk oppladet mobiltelefon og relevante telefonnummere - Varme tepper til alle i bilen - Noe varmt å drikke

Påkledning

70 % av kroppsvarmen forsvinner opp gjennom hodet, så husk varm lue. Hansker – både store, som er varme og tynnere fingervanter, som det kan jobbes i Vinterjakke og bukse – f.eks. skitøy. Støvler med god friksjon, så du kan stå stille.

Værutsikter og føreforhold

Sjekk værutsiktene før avgang. Er det varsel om uvær, så skru på fjernsynet og hør på de meldingene, som gis. Frarådes unødvendig kjøring, så forhold deg til det. Vær oppmerksom på, at føret på veien kan variere betraktelig. Så vær varsom med for høy fart, selv om det umiddelbart ser fint ut. Det kan raskt forandre seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden