: Cabby blir satt pris på | Din Fritid

Cabby blir satt pris på

Innovasjonsprisen deles hvert år ut på messen Caravan Salon i Dusseldorf. I år var det svenske Cabby som fikk prisen for sitt toalett-konsept CabbyLoo.


CabbyLoo har ikke noe avløp, det blir kun aske igjen.

Norsk teknologi i bunn

Ekstra morsomt er det at teknologien bak forbrenningstoalettet er norsk. Firmaet Ecotech står bak produktene Cinderella som hovedsakelig selges i hyttemarkedet. Men nå er produktet også tilpasset for bruk i alt fra heisekraner, båter, tog og arbeidsbrakker. Tilpasningen til caravanbransjen er det den svenske caravanprodusenten Cabby som har gjort. Toalettsystemet trenger ikke vann, trenger ikke avløp, trenger ingen utvendig luke til tømming. Rundt 70 besøk på toalettet gir rundt en kopp med ren aske - som gjerne kan brukes til gjødsel. Det er tilgang til å tømme asken fra bunnen av selve toalettet.


Hans Lind (t.h) mottar European Innovation Award under Caravan Salon 2013 i Düsseldorf.

Cabby satser

Hans Lindh fra Cabby Caravan er strålende fornøyd med prisen og at deres satsing på ny teknologi gir resultater. – Vi har i mange år hatt fokus på sikkerhet, nå er våre vogner blant de mest sikre på markedet og derfor har vi nå hatt fokus på et nytt satsningsområde som kommer brukerne til gode og skåner miljøet, forteller Hans Lindh.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden