Biltema: Firmabobil: Populær helgejobb | Din Fritid
Latteren sitter løst hos Thomas Borgenholt og Erik Nyhus (t.v). Biltemas bobil har mange funksjoner og brukes til overnatting, spiserom og ikke minst møter.
Biltema: Firmabobil

Populær helgejobb

– Etter at vi fikk bobil har det blitt populært å jobbe i helgene på messer og stevner. Det er rett og slett mange ansatte som vil være med på bobiltur, forteller Erik Nyhus i Biltema.

Biltema er en stor tilbehørsleverandør, og har et stort utvalg varer. Ikke bare for bil, men også innen fritid. For å profilere seg deltar de på et stort antall helgearrangementer i løpet av et år. Da opprettes det også stort sett salgsbod. Tidligere kunne det være problematisk å få medarbeidere til å stille på jobb i helgene, men etter at prosjektansvarlig Erik Nyhus kjøpte inn en Mobilvetta K-Yacht 85 har det ikke manglet på frivillige hender.

– Det skyldes nok også at vi har fokus på å gjøre disse turene til en sosial happening og en del av vår teambuilding, forteller Nyhus som til daglig er varehussjef i Sandefjord.

Mange fordeler

Erik Nyhus er sikker på at det er så mange fordeler med bilen - også økonomisk - at de vil spare den inn i løpet av et års tid.

– Vi sparer hotellkostnader, i tillegg til at vi slipper å reise frem og tilbake mellom arrangementet og et hotell. Normalt er vi to til fire personer som drar på tur, og det er klart det skaper samhold å reise, jobbe og sove så tett som vi gjør i en bobil. Jeg tror flere ikke ville vært her på jobb om det ikke var for bobilen, forteller Nyhus mens han rydder av bordet og feier brødsmulene av bordet etter frokosten.

Drifting

Bobil & Caravan møter Biltema-gjengen på Rudskogen i Rakkestad under høstens Gatebil-arrangement. Biltema sponser en av bilene som deltar i drifting-serien, og er synlig tilstede med mekketelt og et stort salgstelt - i tillegg til den blå bobilen. De hvite og blå Biltema-flaggene blafrer i vinden, mens hjulene til deltagerne hviner ute på banen.

– Det er viktig for oss å være her, og når alt ligger til rette blir det lett for oss å gjøre en god salgsjobb, forteller Erik Nyhus. Han nikker mot bobilen og smiler, mens han trekker frem en sjokolade fra en stor eske under disken.

– Vi deltar på alt fra Dyrsku´n til fiskestevner og flystevner. Det er deilig å være selvforsynt en hel helg, her har vi det varmt samtidig som vi har den maten vi trenger og kan overnatte hvor som helst.

– Betyr det at dere sover i bobilen på et slikt arrangement som her på Rudskogen?

– Ja, det gjør vi. Og det er deilig å slippe å kjøre herfra hver kveld for å reise til et hotell, for så å gjøre en tidlig retur neste morgen. Nei, da har vi det mye bedre her, og kan i tillegg passe på varene! I juli var det for eksempel 40 000 mennesker på Gatebil-stevnet her på Rudskogen. Det skal ikke så mye fantasi til for å forstå at vi som skal jobbe her setter stor pris på å kunne gå på vårt eget toalett. Verdien av å kunne ta seg en dusj når det passer er også stor! – Men da får dere kanskje kunder litt utenfor ”åpningstid” også?

– Det er klart, senest var det noen her i natt som plutselig bestemte seg for å overnatte, og da trengte de å kjøpe telt og sovepose. – Fortell litt om bobilen, og hvorfor dere valgte den? – Denne Mobilvettaen er ny av året og har mye utstyr, men ikke hengerfeste. På grunn av kravene til sertifikat var det viktig for oss å ha en bil som alle kan kjøre, det vil si at den er under 3,5 tonn. Ellers er det ikke gjort noen spesielle tilpasninger på bobilen, foruten dekoren. Fra hest til fly Siden det er så mange arrangementer som Biltema deltar på i løpet av året, har de valgt å dele opp mannskapet etter interesseområder. Om det skulle det være en helg hvor bilen er ledig, hender det de kjører til en campingplass og setter opp alt de har av campingutstyr, bare for å vise det frem.

– Det er nyttig for Biltema å ha ansatte som kjenner til produktene vi selger og som har egne erfaringer å vise til, forteller Erik Nyhus.

Fra hest til fly

Siden det er så mange arrangementer som Biltema deltar på i løpet av året, har de valgt å dele opp mannskapet etter interesseområder. Om det skulle det være en helg hvor bilen er ledig, hender det de kjører til en campingplass og setter opp alt de har av campingutstyr, bare for å vise det frem. – Det er nyttig for Biltema å ha ansatte som kjenner til produktene vi selger og som har egne erfaringer å vise til, forteller Erik Nyhus.

Bobil også privat

Hjemme hos Erik Nyhus fra Vestfold står det også en bobil: Dethleffs 7150 Espirit med automatgir, Aldevarme, solcellepanel og parabol på taket og et Eføy-anlegg. – Dethleffsen er hytta mi, og den setter jeg stor pris på. En av tingene jeg som bobileier ikke kan fullrose nok og som jeg vil anbefale andre, er nytteeffekten av solcellepanel. For meg har installasjonen av solcellepanel gjort at jeg veldig sjelden har brukt Eføy som ekstra strømforsyning. Jeg har hatt bobil siden 2007, og har vært en pådriver for bobil også internt i Biltema. Tidligere hadde jeg båt, deretter et år med begge deler. Nå har båten tapt og det er kun bobil som gjelder. På ønskelista står det en Morelo, forteller Nyhus med et lurt smil.

Satser på bobil

Den er synlig på lang avstand med sin knallblå dekor, og mange lurer nok på om Biltema har fått seg ny mobil butikk når de møter Mobilvetta-bobilen.

– Nei, dette er ingen butikk og heller ingen firmahytte på hjul, forteller daglig leder i Biltema Knut R. Svenningsen. 

– Vi kjøpte denne bobilen for å drive markedsføring, og den er ny av året. Biltema er tilstede på mange messer og show rundt i landet, og bobilen er et perfekt redskap for å få med oss alt vi trenger og til å være synlige. I tillegg er campingtilbehør et viktig satsningsområde for oss, og vi kommer stadig med nye produkter i dette segmentet. Ved å bruke en bobil kan vi både vise frem våre produkter og vi kan bruke de i praksis.

Bobilen har base på Biltemas hovedkontor på Lier. Herfra legges det opp en plan for hvilke arrangementer bobilen skal brukes på. Det er også mulig for lokalavdelingene å bruke bobilen på mindre lokale aktiviteter - om den er ledig. Biltema har fra tidligere av en båt, som er dekorert og brukes på tilsvarende måte. 

– Jeg forstår godt at flere og flere kjøper bobil. Alt er veldig enkelt, det er bare å ta seg en helgetur hvor alt du trenger er på plass. For oss er dette uten tvil en vellykket investering, forteller daglig leder Knut R. Svenningsen, som allerede har booket plass på neste års Caravanmesse. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden