Bergen Caravan: Generasjonsskiftet i Bergen | Din Fritid
Bergen Caravan

Generasjonsskiftet i Bergen

Han er noe så uvanlig som en lavmælt bergenser, men Bergen Caravans nye daglige leder kjenner caravanbransjen bedre enn de fleste. Erfaringen fikk Robert Mellingen (39) da han vokste opp i butikken som mamma Margunn og pappa Steinar har bygget opp de siste 31 årene.

Robert Mellingen er ny daglig leder av en av landets største forhandlere, Bergen Caravan. Vi møtte ham på sjefskontoret han har overtatt fra sin far, Steinar. Det er noe så uvanlig som snø, kuldegrader og sol denne vinterdagen i Bergen.

– Hva kan du si om Bergen Caravan anno 2018, Robert?

– Det er generelt gode tider, og vi merker at det har ført til mer konkurranse. Men vi er trygge på det vi har, og våre sterke sider.

– Og det er?

– Vi har det beste verkstedet med masse kompetanse og erfaring. Vi har en tilbehørsbutikk med et enormt utvalg. Vi holder et høyt nivå på vår service overfor kundene. Det er selvsagt også en fordel at vi fører produkter som er gode - alle er blant bestselgerne i Norge. Vår aller største styrke slik jeg ser det, er når noe går galt. Da kan vi sette inn store ressurser for å ordne opp om det trengs.

– Hvor skal dere, og hva er dine intensjoner som ny daglig leder for driften?

– Vårt kortsiktige mål er å sikre stabilitet. Vi har nylig bygget på og økt kapasiteten både på salgshall og verkstedlokaler. Det har vært store investeringer, rent konkret snakker vi om 35 millioner kroner. Noe av det første som skjedde da de nye lokalene var ferdigstilt var at det brant på verkstedet. Det tok mye krefter å ordne opp i, og vi mistet flere måneder med verkstedproduksjon. I tillegg har vi hatt sykdom i familien, som har gjort at vi nå virkelig gleder oss til å sette seil på skuta - nå er alt på plass, skipperen inkludert.


Bergen Caravan er en av landets største på spesialisert caravan-verksted, og vinterstid tar de store reparasjoner som ellers ofte må tilbake til fabrikk. Her ser vi reparasjon av en bobil som har blitt påkjørt bakfra, hele sideveggen må byttes.

 

Hordalands ledende

– Den nye jobben føles bra. Det blir en stor endring, men jeg er komfortabel med rollen som daglig leder og gleder meg til fortsettelsen, forteller Robert Mellingen.

– Det skal bli mer struktur og oppgavene skal bli mer standardiserte, alle ansatte skal vite hva som er deres oppgave. Jeg skal bidra til at de tre avdelingene våre skal fungere enda bedre som én enhet. Nå skal vi sørge for å øke salget og bidra til at Bergen Caravan fortsetter å være Hordalands ledende forhandler. Fylket er nettopp utpekt som landets mestselgende - så vi ser lyst på fremtiden!


På verkstedet til Bergen Caravan er det også en liten snekkeravdeling for arbeid med treverk.

 

Olje i blodet

Robert har i flere år vært sjef på verkstedet til Bergen Caravan, som også er autorisert Fiat-verksted. Han har lang erfaring fra både mekaniske reparasjoner og vedlikehold, og ikke minst den stadig mer digitaliserte styringen på bobiler.

– Jeg tenker at bobil- og caravanprodusentene kan bli flinkere og mer tålmodig til å teste ut nye produkter og teknologier før de lanseres. I tillegg er en del av produktene for avanserte å bruke for en gjennomsnittlig kunde. Vi opplever stadig vekk at umodne og upraktiske løsninger tilbys oss som forhandler, og da er vår lange erfaring meget verdifull. Det å velge rette produkter i riktig kvantum er alltid vanskelig, og det er viktig å vite hvilke løsninger som fungerer i Norge, og hvilke man skal holde seg unna.

Bergen Caravans nye daglige leder er utdannet automatikkmekaniker og bilmekaniker. I tillegg har han befalsutdanning fra Forsvaret, og har siden oppveksten vært involvert i driften av caravanbedriften.


En stor rekvistiabutikk.

 

Faglig tyngde

– Du må vite hva du snakker om, og i rollen som daglig leder er det en stor fordel for meg å kjenne til så mye som mulig av driften.

– Hver dag skal jeg innom butikk, salgsavdeling og verkstedet. Det er viktig for meg både å være synlig og å følge med. En ny rutine jeg har innført er et ukentlig internmøte hvor de ansvarlige for hver avdeling oppdaterer hverandre.

Etter sommerens avgjørelse om ny daglig leder har det vært jobbet intenst med å få den interne kabalen til å gå opp. Blant annet er en ny selger og en ny mekaniker på verkstedet ansatt. Og bedriften er ikke større enn at Robert har vært sterkt involvert i ansettelsesprosessen.

Erfaringen med å vokse opp i en familiebedrift tar Robert med seg til sin egen familie. Det betyr at sommerferien med familien allerede er booket, og familiefaren virker reflektert rundt det å balansere jobb og familie.

– Hva er du mest stolt av?

– Det må vel være størrelsen på selskapet som mine foreldre har bygget opp fra ingenting. Det å omsette for nesten 200 millioner og gå i pluss er jeg veldig fornøyd med.

Det er gøy å ha vært med på reisen helt fra starten av og se hvor enormt mye arbeid og engasjement som ligger bak det som er dagens suksess. Jeg er stolt av alle de dyktige medarbeiderne vi har som har bidratt til at vi er der vi er i dag. Og som jeg er helt sikker på vil bidra til at vi fortsetter å vokse samtidig som vi er en trygg og stabil bedrift.

 Og sist, men ikke minst, er jeg stolt av alle de kunder som viser oss tilliten som leverandør til deres fritid, avslutter daglig leder i Bergen Caravan, Robert Mellingen.


Innendørs salgshall.

 

Bergen Caravan

27 ansatte hvorav 15 på verksted

196 millioner i omsetning i 2016

Selskapet er familieeid

Største løftebukk: 9 tonn

Produkter: Atlas villavogner, Bürstner, Carado, Eriba, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden