Bergen Caravan:: Satser på miljø | Din Fritid
Bergen Caravan:

Satser på miljø

To store tak på de romslige byggene til Bergen Caravan fylles i disse dager med solcellepaneler. – Vi ønsker å investere i miljøvennlig og grønn teknologi. Vi regner med at anlegget vil dekke rundt to tredjedeler av vårt strømbehov, forteller daglig leder Robert Melingen til Din Fritid. 

Det er snakk om en investering på rundt 5,5 millioner kroner for anlegget. Totalt er det forventet at investeringen vil gi en årlig energiproduksjon på 230 000 til 260 000 kW. – Men det avhenger selvsagt litt av vær og vind, legger Robert til. 

Bedriften har årlig et behov på rundt 400 000 kW, etter at de har gjennomført både sparetiltak og Enøk-tiltak i lokalene de siste årene. – Vi har en forventning om at investeringen er nedbetalt i løpet av 5-7 år, forteller Robert. 

– Motivasjonen for å satse på solceller er selvsagt fundamentert i en akseptabel økonomi, men Bergen Caravan er et firma som ønsker å bidra til miljøvennlige løsninger. Når vi har mulighet slik som nå, vil vi gjerne bidra til det grønne skiftet, sier daglig leder Robert Melingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden