Råde kommune med: VALG-bobilen | Din Fritid
Råde kommune med

VALG-bobilen

"Ønsker du å forhåndsstemme? Vi kommer der du er", reklamerer Råde kommune i disse dager. Forhåndsstemmingen foregår i forteltet på bobilen hvor urnene er plassert, og de stemmeberettigede sjekkes i det elektroniske manntallet fra kontoret inne i bobilen.


Trives i valg-bobilen: Nina Johansen og Cathrine Apelseth-Aanensen er valgansvarlige i Råde kommune, og de som hadde ideen om å bruke bobil for å komme ut til velgerne.

Råde, Østfold: – Vi fikk en idé om at vi skulle prøve ut noe nytt, og foreslo for kommunestyret at vi i år skulle benytte bobil for å enkelt nå ut til de som ønsker å forhåndsstemme, forteller Cathrine Apelseth-Aanensen og Nina Johansen, som er valgansvarlige i Råde kommune.


Valg-bobilen har for anledningen fått egne skilter!

– Kommunestyret likte ideen og vi fikk god respons fra det lokale nettverket av bobilforhandlere. Det var en forutsetning at dette skulle være et samarbeidsprosjekt, og det er det i stor grad. Bobilbygda Råde har vist seg fra sin beste side, og vi kan fornøyd konstatere at de har bidratt med en super bobil og fortelt, og arbeidsforholdene er på topp, smiler Cathrine Apelseth-Aanensen og Nina Johansen. De to har aldri vært i en bobil før, men hadde lyst til å gjøre noe kreativt i forbindelse med årets valg, noe som har slått godt an. 


Høytidsstemning i forteltet: Selve stemmingen foregår i forteltet, mens bobilen fungerer som kontor for de som administrerer avstemmingen.

Første dag

Din Fritid var tilstede da valg-bobilen åpnet første dag, og det tok ikke mange minuttene før de første velgerne kom for å gjøre sin borgerplikt. En av de første var en 93-åring som fornøyd fikk registrert sin stemme i nærområdet.

Hver mandag i fire uker reiser valg-bobilen til nye steder i kommunen: Råde Torg, Kiwi Saltnes, Kiwi Råde og Råde togstasjon. Og åpningstidene er rause: Fra kl 9 til 20, med unntak av onsdag 27. august på Råde togstasjon, som har åpent fra 15 - 19. Det er fremdeles mulig å forhåndsstemme på for eksempel kommunens rådhus, mer informasjon om dette finner man på Råde kommunes hjemmesider eller valglokaler.no.


Rett etter at valglokalet på hjul åpnet mandag morgen kom de første som ønsket å forhåndsstemme.

 

Hørt fra de besøkende i og om valg-bobilen:

– Supert at det er så lett tilgjengelig å forhåndsstemme i mitt nærmiljø. 

– Åhh, så flott det var her inne! 

– Denne skulle jeg gjerne hatt og bodd i!

– Med denne får du en enorm frihet!

– Hva skal til for å få en ferie i denne da?

 

Sjekk ut videoen fra Råde kommune:

Forhåndstemme - valgbobilen from Cathrine Apelseth-Aanensen on Vimeo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden