Ferdig nedbetalt: Avslutter bompenger for Atanter­havs­tunnelen | Din Fritid
Ferdig nedbetalt

Avslutter bompenger for Atanter­havs­tunnelen

Norges siste manuelle bomstasjon avvikles fra 1. juli. – Det er en gledens dag for både turister, lokalbefolkningen og næringslivet når vi nå avslutter bompengeinnkreving for Atlanterhavstunnelen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I forhandlingene på Stortinget om endringer i statsbudsjettet for 2020 ble regjeringspartiene enige med Fremskrittspartiet om fjerne bompengeinnkreving på flere veistrekninger. Det har vært krevd inn bompenger for kjøring gjennom Atlanterhavstunnelen fra 2006 (tunnelen åpnet 19. desember 2009.) Prosjektet skulle etter planen vært nedbetalt i 2025. – Et tilskudd på 370 millioner kroner gjør at vi nå kan avslutte innkrevingen nær fem år tidligere enn planlagt, sier Hareide.

De andre strekningene som også har fått tildelt ekstra milder og blir bomfrie er:

  • Riksvei 80 mellom Røvika og Strømses: – Dette er en svært viktig transportåre til og fra fylkeshovedstaden Bodø i Nordland, og betyr en rimeligere transporthverdag for både folk og næringsliv som bruker veien, kommenterer samferdselsminister Knut Arild Hareide.

  • Fylkesvei 33 Skreifjella - Totenvika.

  • Årsnes ferjekai og Løfallstrand


Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) er fornøyd med å kunne avvikle bompenger tidligere enn planlagt. Foto Torbjørn Tandberg.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden