Vokser stadig:: Dometic kjøper opp Büttner | Din Fritid
Vokser stadig:

Dometic kjøper opp Büttner

På fredag kjøpte svenske Dometic opp det tyske firmaet Büttner Elektronik GmbH. Büttner er en kvalitetsleverandør av mobile strømforsyningsløsninger for fritidsmarkedet, og benyttes blant annet i stor grad av premium-bobilprodusenter.

– Jeg er glad for å kunne ønske Büttner Elektronik og dets ansatte velkommen til Dometic. Med Büttner Elektronik styrker vi vårt produktsortiment og distribusjonsnettverk i det raskt voksende området med strømstyringsløsninger for friluftsliv. Vår strategi for bærekraftig utvidelse innen det konseptet vi kaller “Mobile Living”, er basert på en kombinasjon av organisk og ervervet vekst. Dette er vårt sjette annonserte oppkjøp i år, og vår liste over mulige fremtidige oppkjøp er betydelig, sierJuan Vargues, administrerende direktør i Dometic i en pressemelding til Din Fritid.

Bakgrunnen

Ekspansjon i det raskt voksende markedet for mobile strømstyringsløsninger er en strategisk prioritering for Dometic. Markedsetterspørselen etter bærekraftige og effektive mobile strømforsyningsløsninger utenfor strømnettet øker raskt, ettersom stadig flere tilbringer tid utendørs med biler eller båter som base. Oppkjøp av Büttner Elektronik utvider Dometics tilbud og distribusjonsnett av mobile strømforsyningsprodukter for det europeiske utendørsmarkedet.

Büttner Elektronik er en tysk leverandør av høykvalitets mobile strømforsyningsprodukter, inkludert solenergiløsninger, batterier og batteriladere. Büttner Elektronik leverer sine produkter til flere sluttmarkeder innenfor friluftsliv. Produktene selges hovedsakelig i Tyskland, og om lag 75 prosent av nettoomsetningen er i service og ettermarked.

Nettoomsetningen i 2020 var rundt EUR 13 millioner med god driftsmargin og sterk organisk salgsvekst. Selskapet er privateid, har 17 ansatte og har hovedkontor i Neuenkirchen, Tyskland.

Om Büttner Elektronik GmbH

Büttner Elektronik er en tysk leverandør av høykvalitets mobile strømforsyningsprodukter, inkludert solenergiløsninger, batterier og batteriladere. Büttner Elektronik leverer sine produkter til flere vertikale sluttmarkeder på uteområdet. Produktene selges hovedsakelig i Tyskland, og om lag 75% av nettoomsetningen er i service og ettermarked. Nettoomsetningen i 2020 var rundt EUR 13 millioner med god driftsmargin og sterk organisk salgsvekst. Selskapet er privateid, har 17 ansatte og har hovedkontor i Neuenkirchen, Tyskland.

 

Om Dometic

Dometic er verdensledende innen løsninger for mobilliv innen mat og drikke, klima, energi og kontroll og andre applikasjoner. Dometic har virksomhet i Nord- og Sør-Amerika, EMEA, Asia og Stillehavet og tilbyr produkter som brukes i fritidsbiler, lastebiler og premiumbiler, i fritids- og arbeidsbåter og i en rekke andre områder. Vår drivkraft er å lage smarte og pålitelige produkter med bare ett design. Vi selger produktene våre i hundrevis av land, og vi har et globalt nettverk av markedsførere som betjener ettermarkedet. Dometic har omtrent 7200 ansatte over hele verden, rapporterte en omsetning på over 18,5 milliarder SEK for 2019 og har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden