Et bokstavelig talt stort bobiltreff: Morelo-familien møtes | Din Fritid
Et bokstavelig talt stort bobiltreff

Morelo-familien møtes

Når to voksne, to barn og to hunder skal på ferie kreves det mye av bobilen for at det skal bli en vellykket tur. Det har familien Stuvstad erfart. Løsningen ble en Morelo, og nå kan ikke entusiastene tenke seg noe annet.

Vi treffer familien på et historisk stort Morelo-treff i Fredrikstad. Vi teller ikke mindre enn 14 norskregistrerte og privateide bobiler fra den tyske liner-produsenten. I antall er det kanskje ikke så mange, men bobilene er desto større i volum - og ikke minst i verdi!

Rett ved fergeleiet i Fredrikstad, et steinkast fra Gamlebyen, slikker eierne sol denne lørdags formiddagen. Kvelden før var det felles middag, og lørdagskvelden inviterer forhandler Stamsaas Fritid til fest i butikklokalene. Dagen derpå reiste flertallet av de oppmøtte til fabrikken i Schlüsselfeld i Tyskland for å være med på fabrikkens store pinsetreff.

 


Rekordtreff: I mai var det et rekordstort Morelo-treff i Fredrikstad. Forhandleren Stamsaas Fritid inviterte til treff og 13 bobiler var å se på fergekaia i plankebyen. 

 

Populær

– Jeg må skryte av det Stamsaas Fritid har gjort for Morelo i Norge, slik som på dette treffet, forteller Torkild Stuvstad fra Flesberg.

– De har bidratt til å skape et positivt felleskap for oss eierne, og de både kjenner og har tro på merket. Det varmer hjertet til en entusiast. 

Det var i 2011 at familien Stuvstad forlot båtlivet til fordel for bobil. Da hadde familien fått nok av bølger og dårlig vær. 

– En viktig faktor var den begrensede radiusen, forteller Torkild. Med bobil har den blitt vesentlig bedre, og det benytter vi ofte til å oppsøke godværet når vi er på tur med bobilen.

 

Starten

Det begynte med en Bürstner i 2012. Bobillivet ga mersmak, men dårlig lastekapasitet, forhjulsdrift og lite plass gjorde at familien raskt så seg om etter en større bobil. De endte opp med en Morelo Manor i 2013, som ga dem den friheten de ønsket: Stor batterikapasitet og stor vanntank var ypperlig for fricamping, og bobilen ga samme frihetsfølelsen som på båt.

Med valget av Morelo fikk familien virkelig øynene opp for muligheten til å få en skreddersydd bobil, og etter kort tid la de inn bestillingen på en spesialtilpasset Palace. Her fikk de to separate barnerom i tillegg til senkesengen, alle med adkomst til badet. Materialvalget og interiørløsningen ble skreddersydd etter personlige ønsker - og det ble enda mer praktisk å bruke bobilen på ferie.

Om bord har de ”alt” av utstyr, og solcellepaneler og generator gjør at de er selvforsynt med strøm. 

 


Familien Stuvstad trives i sin Morelo. – Dette er virkelig en skreddersydd bobil for våre behov, sier familiefar Torkild.

 

Tenåringer

Den eldste datteren har forlatt bobilen, og når vi treffer familien feirer hun russetiden. Men yngstejenta, Michelle på 16, blir gjerne med på bobiltur. Hun har en egen ”avdeling” bak i bobilen, og tar gjerne ansvar for hunden Tinka, som alltid er med på tur.

Og Tinka er det flere som setter pris på. Det er tydelig at mange i gjengen på Morelo-treffet kjenner hverandre godt, og Tinka hopper fra fang til fang. Maskoten av en hund koser seg i den deilige vårsola. Det er lett å forstå hva Torkild mener når han sier at det er et spesielt trivelig sosialt miljø blant merke-eierne.

 


Stemningen var på topp blant deltakerne på Morelo-treffet.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden