Statens vegvesen: Trafikksikkerhet: Tryggere riksveg 13 | Din Fritid
Eksempel på veiparti mellom Kinsarvik og Kyrkjenes på riksveg 13.
Statens vegvesen: Trafikksikkerhet

Tryggere riksveg 13

Vegbanen mellom Kinsarvik og Kyrkjenes (riksveg 13) blir utvidet fra dagens vei – som er ned i 4 meter enkelte plasser – til 7,5 meter.

Dette er et etterlengtet prosjekt på et smalt veistrekke der det ofte er lange køer om sommeren når mange turister kommer til vakre Hardanger.

– Vi er glade for å sette i gang et permanent utbedringsarbeid, som forhåpentlig vil bidra til at trafikken vil flyte lettere, sier byggleder Ketil Bere i Statens vegvesen.

To år med anleggsarbeid

Prosjektet er nå utlyst i Doffin, og målet er å starte den fysiske jobben i løpet av mars. Anleggstiden er satt til ca to år, med planlagt sluttdato mai 2024.

– Vi har forståelse for at slikt langvarig anleggsarbeid kan være krevevende for trafikantene. Men det er viktig å minne om at vi gjør dette store prosjektet nettopp for dem, for å kunna ivareta trafikktryggheten og bedre fremkommeligheten for fremtiden, legger Bere til.

Arbeidet vil i hovedsak skje på dagtid

Trafikkavviklingen vil skje med hjelp av trafikkdirigenter og lysregulering, og trafikantene må forberede seg på inntil 15 minutter venting.

Veistrekningen som nå blir bredere, mer trafikksikker og mer fremkommelig, er på 2,1 kilometer.

Det er ingen bolighus i nærheten av veistrekningen som blir direkte berørt, men det vil være støy i perioder i forbindelse med sprenging og pigging.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden