Spylervæske: Spylervæske fra pumpe | Din Fritid
Automaten bidrar til reduksjon i unødvendig plastforbruk og miljøgevinsten er tydelig for forbruker og automateier. Foto: Vendanor
Spylervæske

Spylervæske fra pumpe

Nå kan du enkelte steder fylle spylervæske på samme måte som du fyller drivstoff; rett fra pumpe! Dette vil spare miljøet for gigantiske mengder plastemballasje.


Du slipper både plast og søl når du fyller spylervæske fra den nye automaten til Vendanor. Foto: Vendanor

– Ifølge våre tall blir det solgt 50 millioner liter spylervæske årlig her i landet. Klarer vi å fjerne bruken av plast i dette market, vil det være et stort bidrag til miljøet, sier daglig leder i Vendanor, Harold Wieldraaijer.  

Bedriften har base i Stryn, og har frem til nå konsentrert seg om salg og pant av gassbeholdere gjennom automat, med godt over 700 automater plassert spredt i Europa - også i Norge. Nå tar de vindusspylervæske inn i samme system. Så langt er tre “pilotautomater” plassert ut i Norge, men automatene er nå i produksjon, og tilgjengelige for markedet.

Stedene du vil finne pumpene etterhvert er elbilladestasjoner, bensinstasjoner, dagligvare- og varehandel, kort sagt steder du venter å finne spylervæske, sier Wieldraaijer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden