Tellus ekspanderer:: To store aktører starter samarbeid i Norge | Din Fritid
Et fornøyd firkløver, fra venstre: Veijo Tiitinen, Tanja Saarnio, Anders Gadsbøll og Roy Nordanger
Tellus ekspanderer:

To store aktører starter samarbeid i Norge

Den norskbaserte bobil- og caravankjeden Tellus og det europeiske utleieselskapet Touring Cars har nylig inngått et langsiktig samarbeid.

Tellus, som ble etablert våren 2021, erklærer seg som Nordens største bobil- og caravankjede. Nå har de inngått samarbeid med en av de eldste utleie kjedene i Norden, Touring Cars. Sammen skal de videreutvikle bobilferie som en trendy livsstil, samt utvikle bobilturisme i Norge og de øvrige nordiske landene. 

Begge parter har tro på store synergier, og at etterspørselen etter bobilleie vil øke kraftig i tiden fremover. Finland-baserte Touring Cars ble startet for over 40 år siden, og var på plass i Norge allerede i 1989. Utleiestasjonene på Minnesund og i Tromsø har nå blitt overført til Tellus Rental AS, som er et heleid datterselskap av Tellus Caravan og Fritid AS.

Sterkere sammen

Bobilferie er en fantastisk måte å oppleve autentiske Norge og de andre nordiske landene. Vi ønsker å tilby forskjellige muligheter for alle som ønsker å prøve denne livsstilen, enten det er å kjøpe sin egen bobil eller campingvogn, eller om man ønsker å leie for å kunne oppleve en bærekraftig ferieform. Man kan også prøve livsstilen gjennom «Try &Buy» konseptet. Vi ser et stort potensial i å være en tilbyder av utleie, i tillegg til være Nordens største salgsorganisasjon i bransjen. Vi er svært stolte av å være en del av det europeiske nettverket til Touring Cars, sier daglig leder i Tellus Rental AS, Roy Nordanger.


– Vi er svært stolte av å være en del av det europeiske nettverket til Touring Cars, sier daglig leder i Tellus Rental AS, Roy Nordanger

– Vi har målrettet utvidet utleiekjeden siden starten for over 40 år siden. En av våre viktigste suksessfaktorer er å ha kompetente lokale tjenestetilbydere som yter høy kvalitet. Med hensyn på de stadige endringene i globale turismetrender, må vi ha profesjonelle partnere både i Norge og i Europa ellers, sier Veijo Tiitinen, administrerende direktør i Touring Cars.

– Vi er svært glade og stolte over å ha inngått denne avtale med den aller største kjeden i Norge, slik at vi i fellesskap kan ivareta utviklingen og bidra til at bobilturisme når nye nivåer i Norge og Norden. Dette vil ivareta både våre norske og internasjonale kunder enda bedre, både når det gjelder service og flåtebredde, mener Tiitinen.

Begge selskapene er enige i at samarbeidet er en fabelaktig plattform for felles vekst og utvikling, ettersom de deler de samme verdier og visjoner: – Etterspørselen etter bobilferie har økt markant og trenden ser ut til å fortsette. Dette er noe vi vet, og sammen med Tellus er vi mye bedre rustet til å møte endringer i kundenes behov, som ofte handler om å kunne tilby tilpassede ferier for kundene. Dette gjelder spesielt i Norge som byr på så mange muligheter med tanke på den storslåtte naturen og muligheter for utendørs aktiviteter, fastslår Tiitinen.

Tellusgruppen

Tellus er en bobil- og caravankjede som så dagens lys i april 2021. Tilsammen 10 etablerte forhandlere slo seg da sammen. Kjeden har nå vokst til 16 forhandlere og servicestasjoner, og ved etableringen av Tellus Rental teller gruppen nå tilsammen 24 selskaper. Tellus vil i 2022 nå en omsetning på i overkant av to milliarder norske kroner. Gruppen sysselsetter mer enn 250 ansatte. Selskapet utvider nå sitt servicekonsept ved å inkludere bobilutleie gjennom datterselskapet Tellus Rental AS, som blir en offisiell franchisetaker for Touring Cars i Norge.

Touring Cars

Touring Cars er en bobilutleie-gruppe, som ble stiftet i Finland i 1982. Selskapet har vokst til å bli en av de største leverandørene av slike tjenester i Europa. Touring Cars kjeden tilbyr bobilutleie fra 15 utleiestasjoner i 10 land. Selskapets hovedkontor er i Finland. De europeiske utleiestasjonene og salgspunktene er drevet av lokale entreprenører.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden