: Leie bobil | Din Fritid

Leie bobil

Har du lyst til å prøve ut om bobil er noe for deg? Ta gjerne et fly til Island og lei deg en bil der. Å leie bobil på øya er også et alternativ for de som har bobil i Norge.

Vi har nettopp landet på Keflavik etter en behagelig flytur med Icelandair. På to og en halv time har vi forflyttet oss fra Oslo til Island, og med fire barn på turen er dette en meget komfortabel måte å reise på. Ankomsttiden er ikke særlig gunstig, vi er fremme halv elleve en søndag kveld. Desto større pris setter vi på at Eythor Haraldsson fra utleiefirmaet McRent Island møter oss på flyplassen. Henting på flyplassen er et valg man kan bestille - og det anbefales!

Ferdig utstyrt

Alkovebilen vi skal leie er klargjort for seks personer med håndklær, servise, bestikk og sengetøy. Alt i bilen er klart til bruk, og det er kort vei til nærmeste campingplass. Men først er det en bunke med papirer og sikkerhetsinformasjon som må gjennomgås. Det blir en sen kveld for både store og små, men et godt utgangspunkt for en spennende tur neste dag.

Godt forberedt

Flere bobilutleiere har ferdige pakkeløsninger hvor du kan velge blant flere forhåndsdefinerte ruter, få utdelt en GPS og slippe å gjøre noe annet enn å følge instruksene til severdigheter og overnattingssteder. McRent på Island har ikke noen slik pakkeløsning for sine kunder foreløpig, selv om de jobber med å tilby dette. – De fleste som leier en bobil på Island har forberedt seg ganske godt, og vet gjerne hva de vil, det gjør at vi kan ha fokus på sikkerhet, forteller daglig leder i McRent Island, Geir Bachmann. Selskapet er i følge eget utsagn størst i Europa og eies av produsenten Sunlight/Dethleffs og har hele 59 bobiler til utleie på sagaøya, hvor ingen av bilene er eldre enn tre år. – Uansett får alle som leier bobil hos oss en briefing på kjøretøyet, trafikkregler, sikkerhet og værforholdene - og da er det mulig å få tips og hjelp til å legge opp turen, fortsetter han. I tillegg er vi tilgjengelig med råd og assistanse under oppholdet om ønskelig forteller han. I tillegg kan vi gi konkrete tips om steder litt utenfor alfarvei. For eksempel er det flere steder hvor du kan parkere bobilen på morgenen, ta bussen på en F-merket vei til en attraksjon og returnere på ettermiddagen.

Alle aldersgrupper

– Vi har nok flest kunder blant de godt voksne, men en god del familier og unge mennesker leier også bobiler hos oss. For mange er dette deres første tur i en bobil, og det stiller en del krav til oss som utleier. Vi må sørge for at de får nødvendig opplæring. Vårt viktigste fokus er sikkerhet, og vi har heldigvis aldri hatt alvorlige uhell med våre utleie-bobiler forteller Geir Bachmann. Det er spesielt vind som McRent er opptatt av at førerne skal følge med på, og Island har et godt utviklet system med vindmålere over hele øya - tilgjengelig for alle med internettilgang. Blir det mer enn 15 meter per sekund skal bobilen parkeres.

Tips

Vi erfarte at det er greit å vite at matbutikkene ofte ikke åpner før klokken 10 på Island, om du har en sen ankomst kan det gå noe tid før du får fylt opp i kjøleskapet.

Priser

For to personer i høysesongen koster det drøyt 30 000 kroner for å leie en utstyrt bil i to uker. Er dere fire personer koster det kun litt ekstra for sengetøy og håndkler til to til. Du kan også leie usb-internett eller et islandsk sim-kort for lokale telefonsamtaler. Prisen for én uke er litt over halvparten, og er du villig til å reise utenfor sesongen kan du komme under 10 000 kroner for en uke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden