Tellus Caravan & Fritid:: Ny landsdekkende caravankjede | Din Fritid
Tellus-kjeden ble etablert midt i koronapandemien og bildet er fra den direktesendte signeringen.
Tellus Caravan & Fritid:

Ny landsdekkende caravankjede

På fredag (19.3.21) ble de siste formelle papirene signert, noe som betyr at vi har fått en ny stor norsk caravankjede i Norge med navn Tellus Caravan & Fritid. Grupperingen består av en rekke eksisterende forhandlere som har slått seg sammen og henter ekstern finansiering.

Det er selskapet Credo Partners som sammen med 12 etablerte og erfarne norske forhandlere har dannet den nye, landsdekkende gruppering innenfor salg og service av bobiler og campingvogner i Norge.

Dette sier gruppen selv om bakgrunnen og målet for satsingen: – Vi slår oss sammen for å skape bransjens ledende og beste aktør, til glede både for leverandører og kunder. Etter lang tid med kraftig vekst ser vi både behov og potensiale for økt samarbeid i en fragmentert bransje. Tellus Caravan & Fritid er en gruppedannelse som legger til rette for kompetanseutveksling for en bedre driftshverdag og økt betjeningsevne av både kunder og leverandører. Tellus vil i utgangspunktet bestå av 12 salgs- og serviceenheter rundt om i Norge, og vil dermed kunne tilby våre kunder god oppfølging der de måtte ønske å reise og der behovet måtte oppstå, forteller selskapet i en pressemelding til Din Fritid.

Dette er selskapene i Tellus:

 • Juro Caravan AS
 • Juro Caravan Sunnmøre AS
 • Namsen Auto AS
 • Namsen Auto Verdal
 • Namsen Auto Trondheim AS
 • Mohagen Bil AS
 • Mohagen Bilservice AS
 • Autosentrum Norge AS
 • Autosentrum TBC AS
 • Perry og Williams Caravan AS
 • Twin Caravan AS
 • NCI AS

Gründerne satser videre

Samtlige gründere vil være med videre både som operative ledere og som eiere. Etter gjennomført transaksjon vil Tellus Caravan & Fritid eie 100% av driftsselskapene. Gründerne og nøkkelpersoner vil eie 49% og Credo Partners vil eie 51% i et felleseid holdingselskap.

– Vi er sterkt motiverte av samarbeidet og mulighetene som dette representerer, og vi er glade for å få Credo med på laget som profesjonell partner i utviklingen av den nye gruppen, sier Lars Wivestad, styreformann i Tellus.

Identitet

Driftsselskapene drives videre «as is» med samme organisasjonsnummer og samme navn, men det vil fremgå at de er en del av Tellus. Alle selskapene beholder sin identitet, alle ansatte, bil/vogn merker og samme positive innstilling, men med enda større fokus på kvalitet, bærekraft og gode kundeopplevelser.

Tellus i 2020

Samlet solgte gruppen om lag 2600 enheter i 2020, fordelt på ca. 850 nye og ca. 1750 brukte. Fjorårets omsetningen var på rundt 1,5 milliarder kroner, med et driftsresultat før avskrivninger på drøyt 45 millioner kroner. Credo Partners har siden 2003 utviklet små og mellomstore bedrifter i partnerskap med gründere, og er etablert som et ledende investeringsfirma i Norge. 

– Bobil og camping er en fantastisk måte å oppleve Norge og Norden på, og er en voksende del av vår kultur. Tellus vil bli en ledende aktør i Norden og en robust samarbeidspartner og bidragsyter i videre profesjonalisering og utvikling av bransjen. Vi ser frem til å kunne medvirke sammen med det vi anser som noen av bransjens best kvalifiserte gründere og ansatte, sier Victor Evensen i Credo Partners.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden