Ny tjeneste fra Statens vegvesen:: Få varsel når fjellovergangen må stenges | Din Fritid
Ny tjeneste fra Statens vegvesen:

Få varsel når fjellovergangen må stenges

Flere steder i landet har allerede fått snø, mens andre plasser fortsatt venter på vinteren. Selv om det er bare og tørre veier i lavlandet, kan det likevel være vinter til fjells. Statens vegvesen skal holde veiene åpne for fri ferdsel året rundt, men på vinterstid kan været gjøre det umulig i perioder. Noen ganger må derfor veier stenges på kort varsel. Nå kan du SMS-varsel til din telefon om en vei eller fjellovergang må stenges. 

www.vegvesen.no/fjelloverganger kan du enkelt abonnere på SMS-varsling for den eller de strekningen(e) du ønsker. I tillegg til fjellovergangene, gjelder tjenesten også for værutsatte veier som ofte blir stengt på grunn av vanskelige vær- og føreforhold. Tjenesten gjelder for i alt 107 veistrekninger. 

Gratis tjeneste

Hvis du som trafikant abonnerer på SMS-varsel, vil du få en SMS hvis veien må stenge eller det innføres kolonnekjøring, og du vil få informasjon om forventet varighet. Du mottar et nytt varsel når veien er åpen igjen. Du kan bestille varsling for så mange strekninger du vil, og tjenesten er gratis. SMS-varslingen er aktiv frem til du melder deg av. På vegvesen.no kan du også se om fjellovergangen er åpen, lese trafikkmeldinger og sjekke værforholdene direkte fra webkamera.

Slik fungerer SMS-tjenesten 

Som abonnent får du varsel straks stengningen registreres som en trafikkmelding hos Statens vegvesen. På www.vegvesen.no/fjelloverganger registrerer du ditt eget telefonnummer før du får tilgang til en meny med alle strekningene som tilbys.

SMS-en er bygd opp slik: 

  • Vegnummer, vegnavn/fjellovergang navn 

  • Innhold i vegmeldingen og hva det meldes om

  • Hvor lenge situasjonen er forventet å vare

  • Lenke til den aktuelle fjellovergangen sin side

– Vi vet at god trafikkinformasjon og en mest mulig forutsigbar reise er viktig for trafikantene. SMS-varslingen kan derfor være en nyttig tjeneste, sier Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Sjekk vær- og føremeldinger 

Han anbefaler alle som skal ut på veien, å bruke flere informasjonskilder i tillegg til SMS-varsling:  

  • Følg med på vær- og føremeldinger 

  • Planlegg turen og få oppdaterte vei- ogtrafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk   

  • Følg Vegtrafikksentralene på Twitter

  • Publikumstelefon 175

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden