Mercedes eSprinter: Elvarebil med lovende kapasitet | Din Fritid
Sprinter er et aktuelt chassisalternativ for bobilprodusentene, nå jobber Mercedes for å lansere en ny helelektrisk utgave.
Mercedes eSprinter

Elvarebil med lovende kapasitet

Premieren for Mercedes eSprinter er rett rundt hjørnet. Mercedes kan fortelle om en test som ble gjort i fjor høst. Da ble den helelektriske varebilen testkjørt på strekningen Stuttgart - München - Stuttgart på én lading. Dette tilsvarer en distanse på 475 km, og et strømforbruk på 21,9 kWh pr 100 km, til tross for en ganske krevende rute, hevder produsenten.


eSprinter på prøvekjøring Stuttgart-München-Stuttgart.

Den nye eSprinter vil komme med tre størrelser på batteripakke, og bilen som ble brukt under den nevnte testen var utstyrt med den største batteripakken. 

Produsenten mener at eSprinter vil være en av de mest fleksible, store varebilene i verden, grunnet store konfigurasjonsmuligheter og høy lastekapasitet, den vil også være svært aktuell som bobilchassis. Og produsenten sier i en pressemelding til Din Fritid at rekkvidden kan mer enn dobles sammenlignet med dagens eSprinter, avhengig av konfigurasjonen. 


En kontrollør fra TÜV Süd satt i passasjersetet ved siden av Mercedes-Benz-testføreren under hele prøvekjøringen. Som en nøytral testorganisasjon bekrefter TÜV Süd at forbruket på 21,9 kWh per 100 kilometer oppnådd på denne prøveturen fra Stuttgart til München og tilbake i henhold til instrumentgruppen ble oppnådd med én batterilading og at kjøretøyet var i orden.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden