Leter etter grønne løsninger:: Fiat ser framover | Din Fritid
Stellantis vil fra 2024 kunne tilby en ettermontert løsning for utslippsfri drivlinje på sine varebilchassis. Bildet er fra førermiljøet i Fiat E-Ducato.
Leter etter grønne løsninger:

Fiat ser framover

Stellantis-gruppen (Citroën, Fiat, Opel, Peugeot m.fl) har nylig inngått et samarbeid med selskapet Qinomic som inngår i et prosjekt Stellantis kaller Dare Forward 2030. Målet er å kunne tilby konkrete løsninger for å ettermontere null-utslipps drivlinjer på biler med forbrenningsmotor. 

De to selskapene Stellantis og Qinomic har signert et strategisk partnerskap for å utvikle en ettermonteringsløsning for å konvertere lette nyttekjøretøy med forbrenningsmotor til en elektrisk drivlinje. Målet er å forlenge kjøretøyets levetid og bruk mens typegodkjenningen beholdes, og å sikre bærekraft på en fornuftig og rimelig måte. 

– Jeg er glad for at Stellantis jobber med Qinomic om denne utviklingen innen ettermonteringsteknologi, sier Alison Jones. Han har en lang tittel som senior vice president for Circular Economy Business Unit i Stellantis. – Innovasjonen gir først våre profesjonelle kunder valget mellom å konvertere sine nåværende varebiler til elektriske, forlenge kjøretøyets levetid og oppfylle lov- og mobilitetskrav, sier han. Forlengelse av kjøretøyets levetid og bruk er kjernen i Stellantis initiativ. Elektrisk ettermontering er både en bærekraftig og rimelig løsning for kunder som er villige til å gå over til nullutslipp og redusere sine totale eierkostnader, samtidig som de beholder kjøretøyene sine, avslutter Alison Jones.

På sikt er det grunn til å tro at løsningene også kan bli aktuelle for bobiler basert på Fiat Ducato og Citroën Jumper.

Nullutslipp i 2038

Stellantis har en strategi for avkarbonisering, og oppgir det de selv kaller “et ambisiøst mål” om null karbon innen 2038. 

– Vi er glade for dette nye strategiske partnerskapet med Stellantis, forteller Frédéric Strady. Han er medgründer og administrerende direktør i Qinomic. Han kan fortelle at de vil bruke 2023 til å teste ut produkter og løsninger i samarbeid med utvalgte kunder. Så vil den kommersielle driften starte i Frankrike i 2024, hvor hovedmålgruppen er varebiler som utslippsfritt skal kunne kjøre inn i bysentrum med miljøsoner.

Om Stellantis-gruppen

Stellantis N.V. er en av verdens største bilprodusenter og en mobilitetsleverandør. Eier og produserer merkene: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move og Leasys. For mer informasjon, besøk www.stellantis.comHer finner du mer info om Dare Forward 2030.

Om Qinomic

Qinomic er et selskap med teknologi for å skape innovative løsninger som tar sikte på å oppgradere den eksisterende bilparken med forbrenningsmotorer, og dermed lette fremveksten av nullutslippsmobilitet. Selskapet jobber med design og integrering av innovative teknologiske byggeklosser for elektriske eller hydrogendrevne drivlinjer for alle transportmidler. Qinomic har ambisjon om å bli ledende innen upcycling engineering og å akselerere utrullingen av karbonfrie løsninger, samtidig som det tilfører verdi til alle kjøretøys livssykluser.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden