: Med barn på campingplassen | Din Fritid

Med barn på campingplassen

Hvordan er det å feriere på en campingplass med små barn på lasset? Flere småbarnsforeldre enn noen gang før reiser på tur med campingvogn. I denne serien fokuserer vi på det å ha med barna på campinglasset.

Det skal imidlertid ikke herske noen tvil om at utrolig mange campingplasser er spesialister på å gjøre ferien for barna enda bedre. Det er trygt å ferdes på campingplassene, som er avsperret. Det er mye å foreta seg og sist men ikke minst, lekekameratene er rett utenfor døren. I tillegg er det mange av dem. For barn spiller det heller ingen rolle hvilken nasjonalitet eller hudfarge lekekameratene har. Det er leken som teller.

For helt små børn, der ikke stiller noget krav til ferien, kan et tæppe som dette foran campingvognen være nok. Og vi kan sagtens blive enige om, at dette tæppe kunne have ligget hvor som helst.

Det som er av større betydning når man har mindre barn med på campingplass er de fasilitetene som plassen har. Av de plassene vi bodde på, hadde campingplassen i Pisa det beste stellerommet for små barn.

Det var ikke enkelt å finne, så jeg måtte først en tur bort i resepsjonen. Mitt italienske ordforråd holder til reisebruk, men jeg visste ikke hva stellerom het. Den hyggelige damen fant først en seng, fordi hun misforsto mitt tegn for badekar. Det lo vi litt av, inntil hun sa ”AHAHH” og pekte over mot toalettbygningen. Der hadde jeg vært, men oversett rommet. På’n igjen. Over og hente Mathias i campingvognen og vi var klare for morgenbadet.

Det var et flott baderom for barn. I tillegg til to dusjer var det to mindre vaskeservanter i barnehøyde. I tillegg var det speil, kleshengere med mer i friske farger. Til babyer var det stellebord og et badekar.

Mathias fikk riktignok sitt bad, men det fikk holde med dusj da det var noen som hadde stukket av med proppen til badekaret. Nå går vi på babysvømming hjemme, og han synes at det er herlig med vann over hele seg.

Det ville ha vært en liten forbedring av badekaret om det var plassert litt høyere. Jeg vet godt at de fleste italienere ikke er så høye, men likevel. Jeg vil si, at det er et pluss at det bare finnes et stellerom, for det er mange campingplasser som ikke har det.

Det er selvfølgelig de som heller ikke har mange barnefamilier. Campingplasser som har spesialisert seg på barnefamilier har i forskjellig grad alltid spesielle fasiliteter for barn. Noen ganger blir man virkelig svært så imponert.


Generelle tips til barn på campingplasser

• KLÆR: Husk praktiske klær og fottøy
til barna.
• FORVENT: At det kan være vanskelig å få barna hjem til spise- eller leggetider. Men det er jo bare et tegn på at de koser seg.
• PRISER: Barn under 2 år går ofte gratis, og under 12 år til ? pris. Noen campingplassorganisasjoner opererer med systemer, der barn under 12 år er gratis.
• PRAKTISK: Det er en god ide å ha med en eller annen form for stelleveske eller ryggsekk der man kan ha de tingene man skal ha med på badet.
• LEGESAKER: Selv om mange barnevennlige campingplasser har mye å by på, så ta likevel med barnas egne lekesaker

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden