: Isabella 2005: Snowboy - til storm og voldsomt snøfall | Din Fritid

Isabella 2005: Snowboy - til storm og voldsomt snøfall

Selv om de færreste vel får bruk for det, så er den danske Isabella-fabrikkens vinterfortelt konstruert slik at de kan brukes i både storm og kraftig snøfall. Det ligger mange års utvikling, praktisk erfaring og mange utprøvinger bak et av fabrikkens kjente vinterfortelt, Snowboy.

Hemmeligheten bak det robuste forteltet er først og fremst en veldig avansert og solid stangkonstruksjon med to overliggere og en tverrstang, som er plassert i takkonstruksjonens knekk. Det kraftige Zinox stålrørsstativ er dessuten utstyrt med støttestenger med påmonterte skumgummiputer, som presses inn mot campingvognens side og sikrer mot trekk den veien.

Knekken i takkonstruksjonen betyr, at døren til campingvognen kan åpnes uten å skrape mot takduken, og ikke minst, at tunge snømengder sklir av og ikke blir liggende på telttaket. Selve teltduken er en veldig kraftig polyester/PVC duk, som er lett å holde ren og som tørker raskt.

Det er inngangsdør i begge gavlene, så man alltid kan velge dør på lesiden. Dørene er for øvrig trukket litt fram mot fronten, slik at de ikke kolliderer med campingvognens dør. I bunnen har Snowboy en bred utvendig lekant, som sammen med justerbar plugging sikrer mot vind og snøfokk. Kondensvann er noe alle campere er klar over. Derfor har Snowboy også gode utluftingsmuligheter bl.a. øverst i venstre side med glidelåsåpning og myggnett. Camper man mye om vinteren, vil det være en god ide å anskaffe et termotak, som fanger opp fukten.

For de, som godt kan like å campe under ekstreme forhold, har Isabella en vintersikringspakke, som består av to ekstra takstenger, tre ekstra støttestenger og et termotak. Dessuten er det nok en god ide å utstyre seg med fabrikkens spesielle Tarzan-plugger, som er spesielt godt egnet til hardt underlag.

Ut over det riktige materiell er det viktig ved vintercamping, at forteltet hele tiden er strammet maksimalt opp, slik at det kan stå i mot regn, storm og snø. I den forbindelse vil den såkalte Herkules-teltoppstrammeren være en nyttig følgesvenn. Snowboy er 180 cm dypt og 220 cm bredt. Det passer til campingvogner med vognhøyder mellom 230 og 250 cm, noe som i praksis vil si nesten alle typer.

Les mer her

www.isabella.net/no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden