: Isabella 2008: Nyt SnowBoy vinterfortelt | Din Fritid

Isabella 2008: Nyt SnowBoy vinterfortelt

Europas største spesialfabrikk for fortelt, Isabella i Vejle, har videreutviklet sitt mest solgte vinterfortelt Snowboy med en litt større utgave, som har fått modellbetegnelsen Snowboy Lux.

Tross sin størrelse er Snowboy Lux konstruert for å kunne klare selv svært ekstremt vintervær

Lux-utgaven har et bunnmål på 180x240 cm, noe som innebærer at det både kan brukes som en vinterstue, eller som kombinert oppbevaringsrom og entre. Tross sin størrelse er Snowboy Lux i standardutførelse et ytterst stabilt fortelt, som har bestått sin svenneprøve under svært ekstreme værforhold. Men, ønsker man å campe, der værgudene viser seg fra sin mest voldsomme side, så er det en god ide å anskaffe et ekstra robust stangsystem og spesielle plugger, som fås som ekstrautstyr. Superstativet, som det kalles, har et ekstra kryss i taket, samt en støttestang i fronten. På forhånd er Snowboy-teltene konstruert med en knekk i taket, slik at regn og snø raskt glir av.

Snowboy Lux passer til stort sett alle campingvogntyper, siden vinterforteltet utelukkende er montert i campingvognens tak og tilsluttes vognens sider ved hjelp av kraftige skumgummiputer, loddrette støttestenger i begge sider samt et spesielt klikkprofilsystem, som slutter forteltet helt tett til campingvognen. Det er dører i begge gavlene. De har den finessen, at de både kan åpnes nedenfra og ovenfra. Selv om vinden utenfor røsker i bardunene og snøen faller tett, så kan det faktisk godt la seg gjøre å bruke Snowboy som en utestue, bare man har lagt det riktige gulvet, som kan isolere både mot kulde og fukt nedenfra. Dessuten er det nødvendig med en god varmekilde og av hensyn til kondensvann, et termotak, som fås som ekstrautstyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden