: Bogense Strand Camping: Fem stjerner | Din Fritid

Bogense Strand Camping: Fem stjerner

For 3 år siden var det ikke stort mer enn en gressplen på det store området i utkanten av Bogense, og i dag ligger en av Danmarks beste campingplasser på stedet. Bogense Strand Camping har gjennomgått en enorm forandring på utrolig kort tid sammenlignet med andre danske plasser.

Paret bak plassen er Kent og Winnie Klostergaard, som har den innstillingen til camping, at det skal være enten eller. - Vi tror helt og fullt på at vårt konsept er riktig. Familien Danmark vil gjerne ha luksus – også på camping, derfor har vi fra første stund bygget opp alt etter de høyeste kvalitetskrav og standarder. Vi har selv campet i hele Europa sammen med barna, så mye av inspirasjonen kommer sydfra, der de visse steder er mye lengere fremme, forteller Kent Klostergaard. Vi merker den fine servicen allerede ved innsjekkingen. Det er høysesong og resepsjonen er full, men alle inkl. oss selv får en rask og god service, så vi kan kjøre ned på vår plass og stille opp. Vi får utlevert et plastkort, som fungerer som betalingskort til både dusjrom, familiebaderom, vaskeri og internett med mer. Vi har booket en såkalt komfortplass, som betyr, at vi har egen strømpåle, vannfasiliteter og plassen er 150 m2 stor mot 100 m2 på alminnelige plasser. Vi får raskt stilt opp, alt er pakket hjemmefra, og kort tid etter sitter vi foran campingvognen og studerer det omfattende aktivitetsprogrammet. Konseptet virker, for plassen er fullbooket, og det er i en tid, da mange dansker flykter til utlandet og en del mindre campingplasser har vanskelig for å holde på camperne pga. årets svingende danske sommervær.

Valget faller denne dag på Bogense

Bogense er i tillegg til å være en virkelig sjarmerende gammel by, også stedet der Castor, som er en toppseilsskonnert, holder til. Alle ukens dager arrangeres det utflukter i Lillebælt. Både til Juelsminde, Endelave og Samsø og på flere av turene kan man få lov til å hjelpe med å sette seil på det prektige skipet. Noe som krever et par gode overarmer. Havnen, marinaen og den gamle bydelen ses best ved å gå rundt. De smale gatene er fyllt med hygge, og de mange små fortauskafeer gir nærmest en sydlandsk stemning. I hvertfall, når solen skinner.

Noe for enhver smak

Campingplassen ligger få hundre meter fra Bogense Strand, men det er ikke akkurat strandvær. Poolen er oppvarmet, så det er noe bedre og ellers er det svømmehall med et mindre badeland, så hvis vi vil ha en dukkert, er det nok av muligheter. I tillegg til lekeplassene for forskjellige aldersgrupper, er det hele sommeren et omfattende aktivitetsprogram, der Toppy Kanin bl.a. arrangerer fotballturneringer, slåball, skattejakt, beachvolley og leirbål bare for å nevne noen stykker. Med andre ord en perlerekke med aktiviteter for barna, alt mens mor kan lære fletting og far ka ta dykkersertifikat. Eller omvendt!

Kveldsstemning på campingplassen

Sist på ettermiddagen og tidlig på kvelden er det en helt spesiell stemning på plassen. Barna har for lengst løpt over på lekeplassen, der lekekameratene er. De voksne sitter og hygger seg foran vognene. Det er så smått begynt å bli fyr på grillene. På det store teltområdet ligger folk og døser på luftmadrasser eller lager mat på de små kokeapparatene. På det felles grillområdet er det også allerede fyr på grillen eller annen matforberedelse og oppvask. Daglige plikter, som nå utføres med stor glede. Om kvelden, dersom man orker mer, er det fra tid til annen musikk i det store festteltet eller sirkus rett på den andre siden av veien. En uke er for kort, dersom man skal rekke over det hele.

Fakta

Alle aktiviteter er gratis unntatt svømmehall og dykkersertifikat. Les mer om mulighetene for prøvedykk i pool eller åpent hav samt sertifikater på www.godive.dk Dersom du ikke har eget telt, egen teltvogn, campingvogn eller bobil kan du leie campingvogn eller hytte. Prisene starter på 2.200 Dkk. pr. uke alt avhengig av sesong og antall personer. Hele sommeren arrangeres det seilturer med Castor. Priseksempel: Juelsminde tur/retur 100,- Dkk. for voksne og 50,- kr. for barn. Husk matpakke og varmt tøy. Det kan kjøpes drikkevarer om bord. En fottur til Æbelø kan varmt anbefales og er gratis. Dersom man ikke har egen båt eller kajakk, kan man vasse over, når det er lavvann. Sjekk tidene for tidevann på turistkontoret i Bogense. Varierer hver dag.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden