: Sikkerhet i bobil | Din Fritid

Sikkerhet i bobil

Flere ganger har jeg lurt på hvor sikkert vi ferdes når vi er ute med bobilen. Vi har (hadde) en Elnagh Sleek 99 modell bygd på Fiat. Nå har vi vært utsatt for en ulykke og vet litt mer. Det kan kanskje være interessant å dele våre erfaringer med andre medtrafikanter.

Vi kom kjørende vestover på E-18 fra Karlstad. Vi kjørte først i en rekke på 3-4 biler og holdt en hastighet av i underkant av 90 km/t. Det var sol, tørt nydelig vær. Der hvor vei nr. 175 kommer inn på E-18 er det markert full stoppskilt både fra høyre og venstre. Jeg observerte en bil på venstre side, men reagerte ikke noe på det. Jeg så jo stoppskiltene og antok at bilen ville stoppe. Min kone så også bilen, men hun så at den ikke stoppet, men kom i god fart kjørende for å passere tvers over E-18, foran vår bil. Vår bil traff den andre rett i siden litt bak forhjulet.

Denne ble skjøvet ca 10-15 meter og ned i en grøft på vår høyre side av veien. Jeg ble naturlig nok fortumlet, men ringte umiddelbart 112 og fikk varslet om ulykken. Etter relativt kort tid kom det utrykkingskjøretøy fra brannvesenet. (Det viste seg siden at de kom fra en liten grasbrann i nærheten).

Føreren i en av bilene bak oss var sykepleier og tok seg av de skadde i den svenske bilen. Hans kone som også var sykepleier tok seg av min kone og meg. Etter en tid kom det ambulanser på rekke og rad, syv i alt. Til slutt kom politi og redningsbil. Da begynte arbeidet med å skjære løs den svenske passasjeren i forsetet. Vi to ble transportert i ambulanse til Arvika sykehus for kontroll. Der ble vi værende til neste formiddag. Vi er uskadet. Litt forslått av bilbeltene, litt fortumlet, men vi lever! Vi er uskadet!


Boenheten

Alle plater, bortsett fra baksiden er vridd, særlig omkring vinduene. Døren lar seg åpne og lukke, men er skjev. Alle skap er vridd løs fra festene og delvis revet i stykker. Dører og luker åpnet, kjøleskapsdør åpen og alt innhold utover. Vanntanken i benken er revet løs fra festene. Avløpstanken lekker.


Bilen

Hele fronten er knust/inntrykket. Motoren ser ut som om den ligger helt nede på asfalten. Den er trykket inn og nedover. Frontruten er sprukket, men ikke knust. Førermiljøet er tilnærmet uskadet, men det er glasskår fra sidevinduene som knustes. Løse gjenstander fra bodelen er kommet framover. Dørene kan åpnes og lukkes!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden