: Fottur-regler | Din Fritid

Fottur-regler


Si fra hvor du går

Gi beskjed om hvor du går og hvilken rute du vil benytte, slik at det er mulighet for å finne deg, om du skulle bli «borte». Går du i teten av en gruppe, så vent på det avtalte sted til hele gruppen igjen er samlet.


Følg alltid den avtalte ruten

Går man feil («blir borte») så gå samme vei tilbake. Forsøk aldri å ta en snarvei. Det kan få katastrofale følger, hvis man beveger seg ut i ukjent terreng. Plutselige skråninger, myrer eller andre ubehagelige overraskelser bør unngås. Ta med en fløyte, slik at du eventuelt kan blåse etter hjelp!


Gå aldri alene

Risikoen for eventuelle overfall er langt mindre, hvis man er flere, enn om man går alene. I tillegg er sjansen for rask hjelp, hvis uhellet er ute, større, når man er flere som går sammen.


Ta alltid med ekstra varmt tøy og regntøy

I villmarken eller i fjellet skifter været raskt. Den fysiske styrken minsker raskt, dersom man blir kald. Ta regntøyet på før du blir gjennomvåt og skift til tørt tøy i tide.


Ta alltid med nok vann

På litt anstrengende turer forbruker du mer enn et par liter vann om dagen, og dette vannet skal erstattes for å unngå dehydrering. Jo større aktivitet, jo mer du svetter, dess mer vann skal du innta for at kroppens veskebalanse holdes konstant.
Ikke alle steder er vannet i bekken rent nok til å drikke umiddelbart. Er du utenfor naturlige vannreserver, så ta med minst en liter vann, når du går - selv på kortere turer. Mat kan man unnvære i lang tid, men vann er uunnværlig.

Les også www.RejseAvisen.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden