: Isabella 2005: Snowboy ikke kun til vinterbrug | Din Fritid

Isabella 2005: Snowboy ikke kun til vinterbrug

Selv om Snowboy-forteltet fra den danske teltfabrikken Isabella i utgangspunktet er konstruert som et utpreget vinterfortelt, så har mange caravanister funnet ut, at det lille robuste forteltet har mange bruksområder utenom den egentlige snøsesongen

Hvis man vil have fuld udnyttelse af Snowboy i vintertiden er et termoloft en god ekstrainvestering.

Fram for alt har Snowboy for lengst avlivet myten om, at et vinterfortelt hovedsakelig bare er et slags vindfang og oppbevaringsrom. Det betyr at mange caravanister bruker Snowboy som reisefortelt i vår- og høstsesongen. Både fordi det er enkelt å sette opp, og fordi det ikke veier like mye som et vanlig fortelt samt på grunn av inngangsdører i begge sider.

Men, Snowboys konstruksjon er også så solid og tett, at man saktens kan bruke det som et alminnelig fortelt, selv om temperaturen er på minussiden utenfor. Teltet er nemlig veldig tett, selv når det stormer. Årsaken er bl.a., at forteltsidene inn mot campingvognen holdes på plass av et par støttestenger, som presser skumgummiputer inn mot siden, samt at teltduken er veldig robust med et stort innhold av polyester og PVC.

I Snowboy er det rikelig plass til et lite bord med et par stoler, og setter man inn en liten vifteovn er det ikke vanskelig å oppnå stuetemperatur i forteltet.

Den solide konstruksjonen, som også kan suppleres med ytterligere stormoppspenningsmateriell, omfatter et veldig robust stangsystem samt en veldig sterk og glatt teltduk, der snø og vann renner av veldig raskt. I tillegg kommer et fleksibelt pluggingssystem, der gummistroppene kan heves opp og ned i forhold til terrenget. Snowboy kan for øvrig

monteres på de fleste av markedets campingvogner.

En fordel med Snowboy er, at det i motsetning til de fleste andre fortelt, tåler bedre å bli pakket ned i vått vær, da den glatte overflaten er enkel å tørke av. Et fuktig fortelt bør imidlertid aldri ligge sammenpakket over lengre tid.

Isabellas Snowboy kommer til 2006 i nye fargenyanser, nemlig marine/grå med matchende gardiner i Firenze-design.

Läs mer här: www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden