: Test: Bürstner Flipper – familievogn med muligheter (2005-modell) | Din Fritid

Test: Bürstner Flipper – familievogn med muligheter (2005-modell)

Denne campingvognen er testet på en 9.000 km lang campingtur gjennom Spania. Den har gått i all slags vær, i all slags terreng og vært oppstilt på 20 forskjellige campingplasser. Reiseartikler fra hele turen kan du lese senere her på portalen. Campingvognen har rundsittegruppe, kjøkken, toalett og barneavdeling med to køyer.


Kjøreegenskaber

Campingvognen er med sine snaue 5 meter lett å kjøre og manøvrere med. Det er helt klart en fordel på en campingtur til Sydeuropa, der det sjelden er god plass på campingplassene. Vognen er testet med tre forskjellige trekkvogner. Kia Magentis 2.0, Toyota Avensis Verso 2,0 d-4d og en Kia Karneval 2,9 HPDI. For alle 3 trekkbilene er det snakk om et ytterst stabilt vogntog, som kjører veldig fornuftig.


Utvendig

Bürstner har til sesongen 2005 lansert denne nye serien med campingvogner med betegnelsen Flipper. Design er en smakssag, men moderne og annerledes uten å være provoserende er den. Den fåes i 3 forskjellige fargeversjoner, allminnelig silver aluskinner samt med blå eller gul aluskinne. Det er godt med vinduer, slik at det kommer godt med lys inn i campingvognen. Alle vinduene kan åpnes og har myggnett.


Lagring

Det er et mindre lagerrom under den ene siden av rundsittegruppen. Rommet kan nås utenfra. Under den nederste køyesengen er det også et romslig lasterom. En serviceluke kan kjøpes, slik at man får tilgang til oppbevaringsrommet utenfra, noe som anbefales, da det er mye lettere å få tingene ut og inn utenfra. Under det midterste partiet i sittegruppen er det tomt. Her kunne det godt vært litt lagringsplass. Til gjengjeld er det to gode bagasjerom under sittegruppen i barneavdelingen.


Barneværelse

I denne campingvognen er det suverene forhold til to-tre barn. Hele forenden består av køyesenger på den ene siden og sittegruppe, som kan gjøres om til en seng på den andre. To barn har god plass, og har man tre, kan saktens alle være der, bare man rer opp sengen til den ene. Skap, vinduer, lys, sikkerhet er alt sammen utført, slik at det fungerer optimalt på få kvadratmeter. Barneværelset kan deles av fra resten av vognen, slik at barna kan legge seg før resten av familien.


Kjøkken og toalett

Begge er ganske små, men fungerer fint. Plassen i en campingvogn handler om prioritering. Er man over to meter, er toalettet for lite, fordi man ikke har plass til bena, men ellers fungerer det, selv om det er trangt. Kjøkkenet er også ganske lite, men fungerer, og det er trivelig. Bordet i barneværelset og i stuen kan brukes som avlastningsplass. I forhold til kjøkkenets størrelse er det til gjengjeld god skapplass. Kjøkkenets lampe er avlang og kan vris. Det fungerte utmerket.


Stuen

I likhet med barnerommet er det god plass i sittegruppen. En fempersoners familie kan uten problemer sitte godt ved bordet. Bordet kan slås ned og hele området blir til en dobbeltseng til foreldrene. Det er fornuftig med belysning fordelt på spotter og taklamper.


Konklusjon

En suveren vogn for barnefamilien, der familiens medlemmer har god plass. Bare ved toalettbesøk og matlaging kan den virke litt trang. Selv om toalettet er lite er det kjekt å ha, når man har med barn. Og spesielt om natten. Anvendes den hovedsakelig til sommerferien vil man som regel grille utenfor eller oppholde seg i forteltet, og da gjør det ikke så mye, at kjøkkenet er lite.

Designet er nytt og smart og passer til tidens trender uten å ligne alle andre vogner. Vi var tre voksne og to barn, og det fungerte helt suverent. Og så er den utrolig lett å kjøre med. Også i spanske landsbyer eller campingplasser, der det ikke er mye plass.


Fakta

Totallengde 7,09 m
Karosserilengde 5,58 m
Innvendig lengde 5,04 m
Totalbredde 2,30 m
Totalhøyde 2,54 m
Innvendig høyde 1,92 m
Totalvekt 1350 kg
Egenvekt 1020 kg
Sengemål foran 198 x 75 cm
Sengemål bak 214 x 138/133

Les mer her og finn nærmeste forhandler
www.kroken.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden