: First Camp ansetter konserndirektør | Din Fritid

First Camp ansetter konserndirektør

Den svenske campingplasskjeden First Camp har ansatt Christer Bang som administrerende direktør med ansvar for konsernutvikling, der det langsiktige målet er en børsintroduksjon senest 2011. Han tiltrer stillingen den 1. juni og vil ha sin base i Stockholm.

Styreformann i konsernet, Sten Fylkner, uttaler i denne anledning at ”det har vært en lang prosess å finne den rette personen, og at man nå er glade for endelig å ha kommet til enighet med Christer. Hans erfaring fra børsen og hans bakgrunn innen forretningsutvikling og finansiering er uvurderlig for oss og jeg er overbevist om at hans kunnskaper kommer til å skjerpe oss som selskap. Trenden akkurat nå er at turister fra Mellomeuropa søker kjøligere sommerdestinasjoner og vi vil gjerne være med å utvikle dette markedet. Den svenske turistnæringen er bare i begynnelsen av sin utvikling og at vi har fått en ”stjerne” på laget vil medfører at vi tar et stort steg framover mot målet om å bli et forbilde innen vår bransje.”

Christer Bang kommer fra en stilling som selvstendig næringsdrivende som konsulent innenfor bedriftsledelse og forretningsutvikling og har tidligere erfaring som blant annet viseadministrerende direktør på børsnoterte Wedins i perioden 1993-2005.

First Camp - spennende selskap

Christer Bang uttaler i forbindelse med ansettelsen at ”First Camp føles som et veldig spennende selskap i en ekspansiv bransje med store utviklingsmuligheter. Selskapet er jo allerede ledende innenfor feltet camping og feriebyer, men jeg ser mange felt der vi kan fortsette utviklingen av vårt tilbud og drive bransjen framover. At man hadde så klare ambisjoner med sikte på en framtidig børsintroduksjon veide tungt for min avgjørelse, men mulighetene og potensialet i campingnæringen var nok det som lokket aller mest.”

Selskapet First Camp består i dag av tre heleide reisemål, First Camp Karlstad, First Camp Umeå og First Camp Luleå, samt ytterligere seks som har franchiseavtale med First Camp (Tylösand, Torekov, Årjäng, Dragsö-Karlskrona, Mölle og Kolmården) og som i øyeblikket eies av grunnleggerne. Selskapet er i kontinuerlige diskusjoner med både kommuner og private eiere av campingplasser og ferieanlegg om oppkjøp og håper å kunne presentere nyervervelser senere på året.

Thomas Berg, som er deleier og styreformann i First Camp Karlstad sier i en kommentar at ”vi har i løpet av det siste året lagt ned mye arbeid på å bygge opp strukturkapital i form av avtaler, rutiner og ikke minst varemerket, slik at vi på sikt regner med en langt mer effektiv etableringsprosess. Vi er nå også ordentlig etablert i Karlstad og Luleå, som er våre siste to oppkjøp, og ser fram mot nye destinasjoner innenfor gruppen.”

Les mer: www.firstcamp.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden