: Mat til barn i utlandet | Din Fritid

Mat til barn i utlandet

Når ditt barn enda ikke 100 % har gått over til alminnelig kost, er det flere ting man skal ta høyde for, før man reiser. For det første at man har med mat nok for hele turen, hvis man vil være sikker på at barnet får det samme.

Vi var selvfølgelig i tvil om, hva som kunne kjøpes i Tyskland, Østerrike og Italia, men Mathias er nå så gammel, at han godt kan få annen mat. Jeg gjorde det slik at jeg tok med mat til 2/3 av turen, og gikk ut fra at jeg kunne skaffe resten.

Selvfølgelig får utenlandske barn også barnemat, men ny mat krever ofte tilvenning, man skal ikke satse på, at man bare kan gå over til helt ny kost fra den ene dagen til den andre.

Mathias er ikke kresen og han har etterhvert smakt en del forskjellige ting, for jeg lar han smake på mye. Det kommer jo ganske sikkert ut, dersom han ikke liker det.

Jeg hadde valgt den enkle og litt dyrere løsningen hjemmefra, og hadde kjøpt ferdigretter på glass, fruktgrøt på glass og pulverblandinger, som kun skal tilsettes vann. Det er alt sammen mat som er enkel å ha med å gjøre, når man er på farten. Alle steder er det mulig å få tilgang til varmt vann til vannbad eller til å blande opp med.

Underveis supplerte jeg med fersk frukt og brød, som vi likevel kjøpte til oss selv. Hadde vi gått tom for fruktgrøt, ville det være ganske enkelt å koke noe nytt av fersk frukt.


Priseksempler

Tyskland:
PLUS (supermarked)
Bleier av merket Bon Bini, 7-18 kg, 62 stk., ca. 75 kr.
Våtservietter av fabrikat Bon Bini, 80 stk., ca. 16 kr.
Våtservietter av merket Blue Moon, 25 stk. ca. 19 kr.
Ingen babymat i butikken.

ØSTERRIKE:
Supermarked
Hipp økologisk, 4 mdr., stor 190 g, ca. 18 kr. liten 125 g, ca. 14. kr.
Bleier av merket Pampers, 7-18 kg, 62 stk., ca. 72 kr.
Våtservietter av merket Hakle, 70 stk., ca. 13 kr.


Italia

Supermercati Pam i Lastra a Signa og Fucecchio
Et kjempe utvalg. Men maten er anderledes.
Flere müslityper og frokostmat som pulver
Frokost / kveldsmat i poser, som er greit nok, fordi det er porsjonert. Små glass med konsentrat av all slags kjøtt, okse, lam, kalv, hest, kylling, kalkun, 8 slags fisk, blanding af f.eks. lam/okse. Stort utvalg.
Bleier. Pampers og Up and Go som hjemme. Her er disse merkene også dyrere enn andre kanskje like gode merker. Vi kjøpte Pinninni, som var helt ok og billigere. Vær obs. på at bleier til inkontinente voksne står på samme sted. På pakkene står ”Per Adulte”.
Alle priser er omregnet fra Euro (kurs 7,5)

Jeg kjøpte litt forskjellig og lot Mathias være forsøkskanin over et par dager. Alt ble spist med stort velbehag og uten rynker på nesen. Forskjellig grønsaksmos med flere slags kjøtt og fisk. Ikke på en gang, men i flere variasjoner. Uten problemer, så nå når vi har prøvd vil jeg en annen gang ikke dra med meg hjemmefra.


Generelle tips om mat til barn i utlandet

• HANDLE: Det største utvalget finner du i de store supermarkedene. Flere kjøpmenn som vi forsøkte oss hos, hadde overhodet ikke babymat eller bleier.
• UTVALG: I Tyskland og Øserrike fant vi babymat, som lignet den vi har i Danmark. Bare andre merker. I Italia fant vi ikke ferdigretter på glass med unntak av frukt.
• PRISER: Prisene er litt lavere enn de danske.
• BENSINSTASJONER: I ingen av de 3 landene fant vi baby- eller barnemat på bensinstasjonene. Vi fant bare brød og pasta.
• SPISE: Alt etter barnets størrelse kan det uten problemer smake på maten fra utlandet. Start alltid med små mengder. Det er også stor forskjell på hvor kresne barn er.
• RASJONERING: Jeg gjemte noen av Mathias´ såkalte livretter til hjemreisen, hvor tiden ofte kunne falle litt lang i bilen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden