: Rundt på danske campingplasser | Din Fritid

Rundt på danske campingplasser

Danske campingpladser er ikke druknet i en våd sommer. Tvært imod er pladserne landet over stadig i en rivende udvikling, hvor der investeres, udvikles og forandres – alt sammen for danske campinghjerters skyld.

Foto: stensagercamping.dk

En ekstra stjerne til Stensager Camping

Stensager Strand Camping syd for Kolding kan skryte av enda en stjerne. Plassen har nå fire av arten. Det er først og fremst lagt en masse ressurser på fasilitetene, som nå lever opp til de moderne standarder, som dagens campingfamilier legger vekt på, men også de krav som Campingrådet stiller for å få fire stjerner. Selv om plassen ligger rett ned mot en deilig strand, har den fått oppvarmet svømmebasseng. Et tiltak, som spesielt gleder mange gjester med mindre barn, som har lettere for å fryse. For å sukre det hele enda litt ekstra har plassen også fått et eget ishus og de gammeldagse kuleisene selges nå med hjemmelaget kjeks.

Se også www.stensagercamping.dk


Det største campingbadeland ligger på Fyn

Det er flere år siden Hasmark Strand Feriepark åpnet et innendørs tropisk badeland. I år er badekonseptet utvidet med et utendørs badeland på 3500 m2. I tillegg til at tiltaket er et ledd i å få tildelt fem stjerner, er det også for å imøtekomme danske og utenlandske camperes ønsker, når man skal avvikle en optimal ferie. Badelandet er også en del av velvære– og treningssenteret, som bl.a. byr på motstrømskanaler, massasje, sauna og treningsutstyr. Det hele er holdt i samme stil som resten av campingplassen, som har vikingene som tema. Odin og Tor går altså også igjen i badelandet…

Se også www.hasmarkcamping.dk


Harris Cup avholdt på Skiveren Camping

Skiveren Camping er en av de få campingplassene i Danmark, som har en litt annerledes minigolfbane. En bane, som får de fleste til å sperre opp øynene, fordi den både visuelt og utfordringsmessig setter helt nye standarder for minigolf. For tredje året på rad avholdes den danske kvalifiseringsrunden til Harris Cup National Minigolf Tournament i Lahey Fun Park ved New York. Stephanie Dallinger og Johnny Andersen fra Ålborg Minigolfklub besatte første og annen plass og skal dermed representere Danmark, når turneringen avholdes 3.- 9. oktober ”over there”.

Se også www.skiveren.dk

Foto: Kertemindecamping.dk

ColorCamp kjøper Kerteminde Camping

Kerteminde Camping ble privatisert for et par år siden og har deretter vokst til å bli en flott campingplass på nordfyn. ColorCamp, som ble etablert i 2006, er en investeringsgruppe, som i dag også eier Trelde Næs Camping ved Fredericia. Tanken bak ColorCamp er at det på sikt skal bli en landsdekkende kjede, som kan tilby gjestene mange fordeler, når det overnattes på kjedens campingplasser.

Se også www.colorcamp.dk


Guldager Camping tildelt miljømerket “Blomsten”

Dersom du vil campe med omtanke skal du velge danske campingplasser, som har fått tildelt miljømerket ”Blomsten”. Flere av FDMs campingplasser har allerede oppnådd denne utmerkelsen. Nå kan Guldager Camping også føye seg inn raden av miljøbevisste campingplasser. Listen over krav består både av frivillige og obligatoriske tiltak. Blant de tiltak som skal utføres er bl.a. sensorer som tenner og slukker lyset automatisk alle steder på campingplassen og 96 % av alle lampene er utstyrt med energisparepærer. All søppel skal sorteres, for å kunne gjenvinnes, og derfor er det opprettet en gjenbruksplass, slik at det gjøres lett for gjestene å sortere søppelet sitt. Av frivillige tiltak kan plassen benytte resirkulert papir som brevpapir, miljøvennlige rengjøringsmidler og samle opp regnvann. Guldager Camping deltar også i disse frivillige kravene.

Se også www.guldagercamping.dk


Klim Strand Camping åpner hele året

Klim Strand Camping, som er Nordjyllands femstjerners campingplass og ligger vakkert til i Jammerbugten, velger fra denne sesongen å ha åpent hele året. Siden våren har plassen gjennomgått en forvandling, som man ikke tidligere har sett blant danske campingplasser. Rekken over tiltak er lang: innendørs aktivitetssenter, tematisert dagligvarebutikk, badeland, wellnesscenter og konferansefasiliteter av veldig høy standard. Nå feirer man alle forbedringene med å holde åpent hele året. Klim Strand Camping er med i TopCamp, som er en kjede med noen av de beste campingplassene i Danmark. Plassen har også ved flere anledninger blitt kåret til SuperPlatz av tyske ADAC (tilsvarende norske NAF).

Les mer på www.klimstrand.dk
Se også www.topcamp.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden