: Test: Teltvogn Camp-let Royal (2008-model) | Din Fritid

Test: Teltvogn Camp-let Royal (2008-model)

Anne-Vibeke fra CampingNorge.dk, har testet denne Camp-let Royal på en to ukers tur til Holland. Det viste seg å bli en tur med flere positive overraskelser og to små uhensiktsmessigheter. Som trekkbil har vi valgt Hyundai I30 1,6 CRDi.

Man merker knapt, at man har noe på kroken

Tempo 100 og landeveiskjøring

På turen kjører vi både på motorveier, hovedveier og små hollandske veier. Uansett, hvor vi kjører, følger teltvognen med uten problemer og til tider glemmer vi helt, at vi har noe på kroken. Det er fritt utsyn og teltvognen ligger svært stabilt på veien. Den er Tempo 100 godkjent, så kjøreturen til Holland går som en lek. En annen ting, som man gleder seg over i disse drivstofftider, er at det knapt er målbart, at man har noe på kroken. Hyundai I30 kjører opp mot 20 km/l – også med teltvogn. Med campingvogn dropper dette 4-6 km/l. Så snart vi kommer fram til Holland kjører vi bare på små veier.

Her kjører vi gjennom landsbyen Beerze med de karakteristiske hollandske bondegårdene

Optimal frihet

Man kan velge å reise på to måter. Slå seg ned et sted å bruke det som base. Det er ingen avstander i Holland, så det vil fungere fint. Man kan også uten problemer ta teltvognen med underveis. Man tar ikke så stor plass, når man gjerne vil stoppe ved attraksjoner eller i byene. Vi reiser på begge måter. Vi har tre baser i løpet av ferien og på transportdagene, stopper og opplever vi også underveis. Camp-let er skreddersydd til å utnytte friheten til å være mobil, men også som en bekvem base, når man kommer fram til campingplassen.

Oppsettingen går utrolig lett. På få minutter er man på plass

Oppsetting på campingplassen

Når man kommer fram til campingplassen og skal rigge seg til, kobles teltvognen først fra bilen. Det er ingen grunn til å begynne å kjøre på plass, mens den henger på kroken, for Camp-let kan med letthet skyves på plass av en person. Man overraskes over, hvor lite den veier og hvor lett den er å få på plass. Når den er satt i water og støttebenene er sveivet ned, åpnes teltvognen og teltet heves. Det kan gjøres av en person, men går lettere, når man er to. I løpet av få minutter er man på plass og klar til å flytte inn.

Det går lettere, når man er to personer til å sette opp

Fleksibel feriebolig

Man bestemmer selv, hvor mye man vil stille opp. Den lette utgaven er å reise teltet og krype til køys. Herfra kan man bygge ut med f.eks. anneks til barn eller barnebarn og solseil. Velger man å sette opp alt, kan det anbefales å ta med et campingteppe til selve teltet. Det er fint om morgenen, at man tråkker ned på et teppe og rommet får mer form av et oppholdsrom.

Med Camp-let kan man komme tett på naturen

Her ligger vi nede ved en liten sjø, der vi har valgt å sette opp solseilet. På den måten kan vi sitte ute til langt på kvelden, selv om det er litt rått. Det tar fem minutter å sette opp solseilet.

Her er det åpent i begge kabiner

Komfortabel innredning

Det kan lages sovekabiner til to voksne og to barn. Er man bare to voksne kan man oppbevare tøyet sitt i den ene kabinen og ha dobbeltseng i den andre. Oppdelingen er fleksibel, så man kan åpne og ha en stor sovekabin, noe som er en fordel, hvis barna er små eller stenge av, så man ikke kan se de tingene, som ligger der. Begge kabinene kan omgjøres til sofa, så man får enda flere sitteplasser.

Her er det stengt i den ene siden, der vi har våre ting

Sover utmerket

Her er det lukket i den ene siden. Legg også merke til lommene ved kabinene, som er praktiske til oppbevaring av mindre ting. Det mørkeblå plaststykket under sengen, skjermer mot trekk, og i den ene siden er det en stor lomme, der man også kan oppbevare ting. I begge kabinene er det skikkelig god utlufting og ventilasjon. Det er høyt under taket og man sover utmerket. Til det medvirker også komfortable kaldskum madrasser, som man ligger godt på.

Isabella telt av høy kvalitet og med suveren utlufting

Gjennomført ventilasjon

Camp-lets telt er produsert av Isabella og har samme høye kvalitet som Isabella forteltet. Design er en smaksak, men det følger tidens trend. Kvaliteten og funksjonaliteten er på topp. Myggnett og ventilasjon sitter på de riktige stedene. Og spesielt ved kjøkkenet er det bra, at man kan lufte ut.

Camp-lets kjøkken er enkelt og ytterst funksjonelt

Funksjonelt kjøkken

Kjøkkenet kan brukes uten at teltvognen åpnes. Det er en fordel, når man flytter mye på seg. Man kan stadig kjøre inn til siden å lage en kopp kaffe. Når man bor på campingplassen og har satt opp alt, er kjøkkenet ekstremt funksjonelt. Det er oppbevaringsplass til dekketøy, kjøleskap (boks), rennende kaldt vann, vaskebalje og gassbluss. Alt i alt ganske enkelt, men man har det man trenger. Eneste uhensiktsmessighet i kjøkkenet er, at kanten til det ene skapet er skarp, så man skal passe litt på, når man tar opp noe.

Praktisk frontboks forrest på Camp-let

God plass i frontboksen

Foran på draget sitter en stor frontboks med god plass til f.eks. gassflaske, kjøleboks, vanntank, campingteppe mm. Det er bra, at disse tingene ikke må inn i bilen. Eneste minus er, at lokket åpnes så mye, at det tar opp i teltet. Upraktisk fordi det som oftest er skittent.

Camp-let er ikke bare for nybegynnere, men i enda høyere grad for folk, som foretrekker denne form for ferie

Konklusjon

Man skal velge å campe i en Camp-let, hvis man legger vekt på friheten og det å være tett på naturen, og hvis man elsker fornemmelsen av å sove i telt, men ønsker langt mer komfort enn i et tradisjonelt telt. Camp-let egner seg både til å reise fra sted til sted på den lette og økonomiske måten, men også til å slå seg ned i over lengre tid. I fint vær nyter man ferieformen i fulle drag. I dårlig vær er det god plass til å bevege seg rundt i teltet og det tåler å bli pakket sammen vått. Det holder 100 % tett. Det skal naturligvis ut og tørke, før det går for lang tid av hensyn til stoffet, så det ikke får jordslag. Camp-let er ikke bare for nybegynnere, men i langt større grad for folk, som foretrekker denne formen for ferie. Den er for øvrig også lett å oppbevare, når den ikke er i bruk. Foretrekker man aktiv ferie kan både sykler og kano/kajakk spennes oppå teltvognen. Så går det bare en vei og det er ut i naturen. Vi gleder oss allerede til neste tur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden