: Camp-let Royal: Skiferie i Dolomittene | Din Fritid

Camp-let Royal: Skiferie i Dolomittene

Hans Jørn Nissen, markedssjef på Camp-let A/S, kunne ikke si nei, når han ble utfordret av en av de danske Camp-let forhandlerne til litt av en manndomsprøve: en fire dagers skiferie i en teltvogn i de Italienske Dolomittene. Dansk TV2 fulgte kameratenes ekstreme tur.

Riktignok er en Camp-let Royal utstyrt med en kraftig teltduk, og riktignok har mange eiere vognen med, når de gjennomfører sitt livs sommerferie til Nordkapp.

Men likevel lød det en liten tanke for ekstremt, når markedssjef på Camp-let A/S, Hans Jørn Nissen, ble utfordret av en forhandler: Bli med på skiferie. Vi skal bo i en Camp-let.

- Under andre omstendigheter hadde jeg nok funnet på en unnskyldning for å bli hjemme. Men på den annen side er en Camp-let jo laget for å kjøre med året rundt, så hvorfor ikke, sier 27-år gamle Hans Jørn Nissen.

Utfordringen kom fra Anders Styrup, som er selger og markedsansvarlig hos en av landets største caravanforhandlere, Tarup Campingcenter A/S i Odense. Den 23-år gamle campingforhandleren er ikke i tvil om, at det vil bli en flott tur, og at de to danskene nok skal holde varmen.

Mens en Camp-let vanligvis er utstyrt med alt, som hører sommeren til, er ”skisport-utgaven” utstyrt med ekstrautstyr i form av diverse varmeovner for strøm og gass samt gode soveposer. Skiene er selvsagt fastspent på takstativet.

- Det bør kunne la seg gjøre å dra på skiferie i en teltvogn, dersom man bare har på nok tøy. Hverken Hans Jørn eller jeg hadde planlagt noen skiferie, og han kunne, som representant for Camp-let, ikke så lett si nei til min utfordring. Min kjæreste har merkelig nok ikke spurt, om hun kunne få bli med. Da jeg fortalte henne om turen, svarte hun bare: Bare dra dere!, flirer Anders Styrup.

Under den ekstreme utflukten følger de faktisk den samme ruten, som ganske mange andre Camp-let eiere bruker til sin sommerferie i Norditalia. Camp-let er godkjent som Tempo 100-vogn i Tyskland og skal på den 1400 kilometer lange turen til Canazei i Dolomittene være koblet bak en Kia Cee’d, som Nellemann Odense stiller til disposisjon. Bilen ble kåret til ”årets trekkbil” i Danmark i fjor.

Etter et par dager på ski går turen hjemover og rett til campingmessen i Herning, der skisportsmodellen får en hedersplass på standen til Camp-let.

Det er første gang, at en Camp-let ble sendt av gårde for å fungere som bosted i snøen. Fabrikken har tidligere produsert en spesiell ørkenmodell, som den tidligere racerkjøreren og nåværende direktør for Volkswagen Motorsport, Kris Nissen, benyttet som mobilt kontor under World Cup Rallye i Marokko. Kris Nissen er også styreformann for den sørjyske campingbedriften.

Før avreisen fra Danmark torsdag var Hans Jørn Nissen og Anders Styrup invitert til dansk TV2´s frokost-TV for å fortelle om prosjektet. De skal selv ta bilder på turen, og mandag følger TV2 opp for å høre, om parhestene har kommet fra strabasene og teltvognferie i 18 minusgrader uten forfrysninger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden