: Trøfler: Gotlands gjemte gull | Din Fritid

Trøfler: Gotlands gjemte gull

Trøfler er Gotlands hemmelige delikatesse, og nå er det tid for innsanking av disse sjeldne og smakssterke underjordiske soppene. Du må ut med 5000 kroner kiloen for den lille sorte og ekstremt ettertraktede trøffelen, men til gjengjeld får du en vidunderlig smaksopplevelse i tillegg til at trøffelen etter sigende skal ha god effekt på intelligens og potens. Et afrodisiakum av ypperste klasse!

Du må ut med 5000 kroner kiloen for den lille sorte og ekstremt ettertraktede trøffelen

Går Frankrike i næringen

Gotland går Frankrike i næringen, og skilter med sine hittil ganske ukjente forekomster av delikatessen. Det er nemlig ikke mer enn 30 år siden de første trøflene ble funnet ved Fardhem sør på den svenske ferieøya, og trøffeltypen var ingen ringere enn Bourgogne-varianten.

Trøflene blir nå samlet inn til stor lykke for fastboende og tilreisende. Det er den kalkrike jorden som i symbiose med eik og hassel etter en tørr vår og etterfølgende mild høst, som har lagt til rette for årets flotte fangst, forteller Richard Hasselblad ved Smakrike Krog, en av restaurantene som setter trøfler i sentrum på senhøsten.

Trøfler er Gotlands hemmelige delikatesse, og nå er det tid for innsanking av disse sjeldne og smakssterke underjordiske soppene

Trøffeljakt

I tillegg til å være et gastronomisk høydepunkt, er selve skattejakten helt spesiell. Smakrike Krog inviterer gjestene med på trøffelsafari, hvor man på nært hold kan observere menneske og hund i samarbeid om å avsløre de sagnomsuste fristelsene.

Vanligvis vil trøffelsankere operere i det skjulte – det er som med hemmelige soppsteder, men Hasselblad frykter ikke konkurranse: – Det er en vanskelig kunst å ta trøffelen i rette øyeblikk, er man for sent ute er de ødelagte og uspiselige, forklarer han. Hasselblads gjester kan etter utflukten nyte en seksretters meny med trøfler på hvert trinn. Ettersom man kun trenger 5–10 gram revet trøffel til en rett, blir ikke prisen avskrekkende. Hasselblads egen favoritt er pasta med revet trøffel og parmesan.

Les mer her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden