: Norge: Da er skisesongen i gang – Snøen faller i de norske fjellene | Din Fritid

Norge: Da er skisesongen i gang – Snøen faller i de norske fjellene

Det er gode muligheter til å få tidlig snø under skiene i den norske fjellheimen. De første skiområdene har åpnet for ivrige skiløpere, og det kommer stadig flere til.

Kulden har rammet de norske fjellene, og det er godt nytt for skiløpere, som tripper etter å få snø under skiene

Geilo og Kvitfjell

Kulden har rammet de norske fjellene, og det er godt nytt for skiløpere, som verker etter å få snø under skiene. For kulden har medført, at det flere steder har falt naturlig snø, som blir supplert med kunstsnø. De første liftene kjører allerede i flere norske skiområder, og flere kommer hele tiden etter.

Geilo åpnet sine første lifter den 7. november og tilbyr også to km langrennsløyper samt den nederste delen av terrengparken.

Kvitfjell har også åpnet sine pister for ivrige skiløpere. Det skjedde forrige helg, da i overkant av 500 skiløpere kom for å teste årets første snø. Kvitfjell har på nåværende tidspunkt cirka en kilometer pister åpne, og gnistrende nattefrost med stabile minusgrader sikrer gode forhold i bakkene.

3,5 kilometer pister klare i Hemsedal

En av de neste i rekken er Hemsedal, de skandinaviske alpene, som starter opp vintersesongen den 14. november. Her er det inntil videre 3,5 kilometer pister klare, etter at området er blitt begunstiget med et fint snøfall sist helg, som har sikret cirka 20-30 cm nysne i den delen av terrenget, som ligger over 1000 meter over havet. Det er Hemsedalsløypa, Holdeløypa og Hamarløypa som er klar til sesongstart.

Sæsonstart for skiområder

På de åpne destinasjonene blir det kontinuerlig arbeidet for å kunne åpne flere pister, mens minusgrader og snøfall sørger for, at en lang rekke skiområder snart følger etter og åpner portene for de spente skiløperne.

Her er listen over de fleste norske skisportsområdenes sesongstart:

Skeikampen: 1. november
Kvitfjell: 1. november
Gaustablikk: 1. november
Kongsberg: 6. november
Geilo: 7. november
Hemsedal: 14. november
Trysil: 14. november
Hafjell: 15. november
Oppdal: 15. november
Hovden: 22. november
Beitostølen: 22. november
Vrådal: 29. november
Rauland: 29. november

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden