: Knaus 2009: Moderne, behagelig og romslig er kjennetegn på den nye Azur | Din Fritid

Knaus 2009: Moderne, behagelig og romslig er kjennetegn på den nye Azur

Azur springer til 2009 ut som en helt ny vogn, i en klasse for seg selv, en vogn som er rettet mot det reisende paret med hang til kvalitet og moderne design. I de siste fire sesongene har forskjellen på Knaus Südwind og Azur vært veldig liten. Samme karosseri, samme møbeldekor og bare veldig få detaljer har avslørt den rette identiteten, men til sesongen 2009 er den tiden over.

Det massive treværket og fyllinger gir et varmt og hyggelig look.

Den kraftfulle fronten med de runde linjene, og de mørke stafferingene ved vinduene, leder tankene over på Knaus’ luksuriøse S-liner bobilserie, og man er ikke i tvil om at disse to produktene er i familie. Sammen med det veldig markante bakpartiet med den store lysrampen som har integrerte håndtak er det her snakk om et helt nytt uttrykk fra Knaus sin side. Azur kan til 2009 mot en veldig fornuftig merpris leveres med glatte sider i Silverline. Azur beveger seg for alvor ut av Südwindens skygge, og kaster nå sin helt egen.

Den innvendige delen av vognen er holdt i hyggelig ”Modern Country” stil, som til tross for de massive treelementene og luker virker utrolig lett. Fyllingene i lukene er med på å gi en veldig varm og hyggelig stemning. Det nye lysstyringssystemet fra Knaus er selvfølgelig standard i den nye Azur, og det er her snakk om et kontrollpanel plassert ved inngangen og ved sengen. Via disse panelene kan man styre, tenne, slukke og dempe belysningen i vognen, og det er forprogrammert forskjellige lysarrangementer. Mot et pristillegg kan man velge et gourmet kjøkken, som gir vognen en ekstra piff. Gourmetkjøkkenet består av kantlist langs kjøkkenbordet, Spinflo gassapparat med stor vifte og Spinflo kjøkkenvask i edelstål. Alt i alt er det en fornøyelse å oppholde seg i vognen, og rammene er virkelig satt for en fantastisk ferie med den nye Azur.

Knaus Azur fås i 5 forskjellige planløsninger. To velkjente er 450 FU og 500 FU som er klassiske planløsninger med fransk dobbeltseng i fronten og rundsittegruppe i enden. En nyhet er 500 ES som er samme størrelse som 500 FU, men med enkle senger og en elegant sittegruppe på siden. Enkeltsenger finner man også i 580 EU. Sist og samtidig størst, en 750 FU med frittstående dobbeltseng plassert i et eget soveværelse bakerst i vognen.

Den nye Knaus Azur, nå helt sin egen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden