: Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (2/5) - Oslo | Din Fritid

Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (2/5) - Oslo

Her kan du følge CampingNorge.nos redaksjon på en tur rundt til Skandinavias tre hovedsteder: København, Oslo og Stockholm. Turen kjøres i bobil.

Det er altid imponerende, når Oslo båden finder vej gennem skærgården

Oslobåten finner på beundringsverdig vis gjennom skjærgården og fram til Norges vakre hovedstad. Vi har sovet fantastisk og gledet oss over å ha spart de mange kilometrene med kjøring i bobilen. En deilig ting, når vi har med små barn. Mathias er svært så vant til å reise, og Mie har allerede vært på en tur tidligere til tross for sin unge alder, og det gikk fint. Likevel er litt enklere og hyggeligere på båten. Vi står opp tidlig og nyter den flotte utsikten, før vi fyller magene i restauranten. Kl. 9.15 legger båten til kai midt i byen, og vi er klar for nye opplevelser.

De mere end 200 menneskefigurer er er flot syn

En fryd for øyet

Vigelandsparken er alltid et besøk verdt. De mer enn 200 menneskeskulpturene, som er konstruert av Gustav Vigeland (1869-1943), er aldri den samme opplevelse. Været, og ikke minst lyser spiller en stor rolle. Det er Norges best besøkte attraksjon, men denne herlige høstdagen er det ikke mange mennesker, og det er deilig. Vi finner uten problem en parkeringsplass til begge bobilene, hvoretter vi pakker ryggsekker, barnevogn og snacks til turen.

Den 17 meter høye Monolitten er menneskefigurer, som er flettet sammen.

En plass i solen

Mathias nyter å løpe rundt i godt vær. Mie sover, så vi slentrer bare av gårde, snakker og nyter livet. Vi går hele veien opp til parkens høyeste punkt, der Monolitten står. Det er en 17 meter høy granittsøyle med menneskefigurer, som er flettet inn i hverandre. Det er også der, vi finner plass på solsiden, nyter varmen og den medbrakte snack. Det er bare ca. 10 grader varmt, men i solen kan vi ta av jakkene og virkelig kjenne, at der fortsatt er kraft i høstsolen.

Parkeringsplassen ligger borte fra trafikken, så vi kan sitt og nyte lunsjen rett uten for.

Lunsj og ettermiddagslur

Etter en forfriskende gåtur spiser vi lunsj foran bobilen. Det tar ikke mange minuttene, før vi har dekket opp. Vi har handlet hjemmefra og har alt i bobilen. Det er ren luksus. Og den blir ikke mindre av, at den gode lunsjen avsluttes med en ettermiddagslur i bobilen. Barna skal likevel sove, så hvorfor ikke sove sammen med dem, selv om det riktignok er fint vær ute…..

Det norske kongeslottet står flott mot den blå høsthimmelen.

Her bor prinsessen

Det sier Mathias hver gang han ser en gardist. Etter Frederik og Marys bryllup har han full oversikt over konger, dronninger og spesielt prinsesser og slottene deres. Så når vi står foran den norske kongefamiliens slott, skal han selvfølgelig bort å hilse på den stramme gardisten. I samme øyeblikk som han stiller seg ved siden av han, smeller gardisten hælene sammen, og gjør seg klar til å gå, noe som resulterer i et enormt sjokk for Mathias. Heldigvis står Britta rett ved siden av han. Det ble Mathias sitt samtaleevne resten av dagen…

Jo, det er bakeren, som skriver det….

Språglige finurligheter

Det fine ved å reise hos våre skandinaviske venner er språket. 90 % forstår vi, og resten er bare artige misforståelser. Vi stusser litt når vi ser dette skiltet foran en butikk. Når vi ser at det er en bakerforretning blir vi straks klokere – så behøver jeg vist ikke si mer….

Havnefronten i Oslo er et stort trækplaster og med god grund.

En flott havnefront

Vi går en tur gjennom sentrum og Aker Brygge. Oslo har en virkelig flott havnepromenade med gode restauranter og cafeer. Det fine været er stadig med oss, så cafeene er helt fulle. Alle vil nyte årets siste solstråler. Vi avslutter turen vår på en av restaurantene. Prisene er litt i overkant, men vi er jo på ferie og vil gjerne pleie oss selv. De siste solstrålene nyter vi på bryggekanten, der det er en flott utsikt til skjærgården og gamle trebåter.

Autocamperen har alt, hvad vi behøver, så kravene til campingpladsen er mindre vigtige.

Tid for avskjed

Vi har hatt noen deilige dager i Oslo, som er veldig hyggelig, fordi det er en forholdsvis liten hovedstad med vannet og fjellene som naturlige rammer.

Vi kjørte 1600 km på hele turen. Bobilen, som var en CI med køyesenger og alkove, leide vi hos PJ Caravan i Roskilde, i Danmark.

Vi seilte med DFDS til Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden