: Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (4/5) - Stockholm | Din Fritid

Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (4/5) - Stockholm

Her kan du følge CampingNorge.nos redaksjon på en tur rundt til Skandinavias tre hovedsteder: København, Oslo og Stockholm. Turen kjøres i bobil.

Det tar ikke mange minutter å flytte bobilen ned til vannet igjen

Vi har sovet inne i skogen på campingplassen i natt. I går kveld lå vi helt nede ved vannkanten, men høststormen ble så kraftig, at vi ikke fikk sove. Vinden rev og slet i bobilen. Til gjengjeld er været denne morgenen helt fantastisk, så vi kjører igjen ned til vannet for å nyt utsikten under frokosten. Her kommer en av bobilens fordeler virkelig til uttrykk, for det tar ikke mange minuttene å flytte. Mathias er allerede ute for å leke i det fine været.

Barna nyter et varmt bad i bobilen

En riktig avslappende dag

Vi fortsetter vår reise mot Stockholm, men har bare ca. 400 km igjen, så dagen i dag går med til å kose oss i bobilen, en lang gåtur og litt transport. Mie nyter sitt morgenbad, selv om plassen i håndvasken er minimal. De campingpladssene vi har bodd på har hatt både fine og mindre fine barnefasiliteter, men dessverre har det ikke vært tilstrekkelig med oppvarming på denne årstiden, så derfor bader barna i bobilen, der det er godt og varmt. I Karlstad går vi på shopping og gleder oss over å spare 20 % pga. valutakursen, og det gjelder for de fleste varer. Før vi ser oss om er det blitt tid til å finne en campingplass


En riktig avslappende dag

Vi fortsetter vår reise mot Stockholm, men har bare ca. 400 km igjen, så dagen i dag går med til å kose oss i bobilen, en lang gåtur og litt transport. Mie nyter sitt morgenbad, selv om plassen i håndvasken er minimal. De campingpladssene vi har bodd på har hatt både fine og mindre fine barnefasiliteter, men dessverre har det ikke vært tilstrekkelig med oppvarming på denne årstiden, så derfor bader barna i bobilen, der det er godt og varmt. I Karlstad går vi på shopping og gleder oss over å spare 20 % pga. valutakursen, og det gjelder for de fleste varer. Før vi ser oss om er det blitt tid til å finne en campingplass.

Jorden er ekstremt bløt – hvor skal vi stoppe?

Vi kjører oss fast

Da vi kjører inn på campingplassen Gustavsvik i Örebro er været fortsatt fint, så vi gleder oss til å kjøre på plass og nyte kvelden, men det skal raskt vise seg, at tiden skal gå med til noe helt annet. Jorden er simpelthen så bløt, at vi flere ganger er i ferd med å kjøre oss fast. Vi kan bare parkere på gresset, så vi forsøker å finne det høyeste punkt i håp om at jorden er mindre våt og bløt. Etter utallige forsøk og en ekstra tur til resepsjonen for å få råd går det galt. Bobilen mister fart og stopper helt. Jeg prøver en enkelt gang å sette i gang, men bobilen står bom fast i den bløte jorden.

Tau i bobilen så vi kan bli trukket fri

Hjelp fra leirsjefen

Heldigvis tar leirsjefen det med et smil. Han trodde ikke det var så ille, som vi påsto. Sammen med en kollega ga han oss assistanse. Det blir raskt festet et stykke tau i bobilen, slik at leirsjefens bil kunne hjelpe oss fri.

Vi står igjen på asfalten, der vi overnatter.

Overnatte på asfalten

Det hele ender godt. Vi står igjen på asfalten på en av campingplassens veier. Det er ikke mange mennesker, så det hele ender med, at vi bare står på asfalten hele natten. En annen gang vil jeg nok sjekke gresset til fots, før jeg kjører inn på det med vogntoget.

Bobilen rengjøres før avgang

Rengjøring før avgang

Vi bor på en av Sveriges beste campingplasser, så derfor er det også et utendørs vaskeanlegg. Bobilen får en ordentlig omgang med høytrykkspyleren, og ser mye bedre ut før vi kjører. Begge sider og hele hjulhuset var fyllt med søle fra all hjulspinningen i går. Nå skal vi videre mot Sveriges hovedstad.

Vi kjørte 1600 km på hele turen. Bobilen, som var en CI med køyesenger og alkove, leide vi hos PJ Caravan i Roskilde, i Danmark.

Vi seilte med DFDS til Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden