: Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (3/5) - Stockholm | Din Fritid

Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (3/5) - Stockholm

Her kan du følge CampingNorge.nos redaksjon på en tur rundt til Skandinavias tre hovedsteder: København, Oslo og Stockholm. Turen kjøres i bobil.

Daftö er en af Sveriges bedste campingpladser

I natt har vi sovet på Daftö Camping, som ligger ved Strömstad, og er en av Sveriges beste campingplasser. Den er åpen hele året, men det er utelukkende plassene, som ligger helt ned til vannet, som er opptatt. Vi slår oss til oppe ved den imponerende hyttebyen, som er bygget opp rundt et fantasifullt pirat tema. Vi bor også rett ved siden av lekeplassen, så Mathias er raskt klar til å komme seg ut. Vi utnytter også de gode fasilitetene til å få servet bobilen og gi barna et deilig bad.

Høstens farger mot en klar blå himmel er toppen

Videre mot Stockholm

Været er ikke spesielt bra, noe som er ergerlig for turen mot Vänern er utrolig vakker, men ville ha gjort seg bedre i klart høstvær. Vi kjører langs små svenske skauveier. Alfarvei er atskillig raskere, men det er også der alle andre kjører. Vi håper på å finne et fint sted å stoppe, når vi skal spise lunsj. Å kunne stoppe, når vi vil, og samtidig et pent sted, som vi kan ha litt for oss selv, for det er jo nettopp en av fordelene med bobilen.

Årstiden legger opp til en fin tur i skogen etter sopp

Høysesong for sopplukking

Vi har god tid så vi pakker en ryggsekk og går en tur i skogen. Det er høysesong for å plukke sopp, så det er helt klart at vi skal samle litt sopp til sausen i kveld. Det er både lekkert, gratis og en deilig naturopplevelse. Det er spesielt herlig å se Mathias, som finner alt mulig å leke med. Utrolig hvordan grener og visne blader kan aktivere barn.

Örnäs Camping ligger helt ned til Vänern

Åmål i stormvær

Da vi ankommer til Örnäs Camping i Åmål, som ligger på nordvest siden av Vänern er været ekstremt dårlig. Likevel kjører vi helt ned til vannet og parkerer bobilen. Under normale omstendigheter vil jeg koble strøm til bobilen, når jeg kommer fram, men været er så ekstremt dårlig, at jeg ikke vil ut, så vi velger å droppe strømmen. Vi kan saktens klare oss noen dager uten, så det er utrolig behagelig, at vi bare kan parkere, trekke til håndbremsen, og så har vi flyttet inn.

Om kvelden koser vi oss i bobilen. Utenfor hyler vinden.


Kveldshygge i bobilen

Bølgene på sjøen er høye og vannet er et opprørt hav. Vinden slår inn på bobilen og rusker godt i hele kjøretøyet. Hvis uværet fortsetter vil vi kjøre inn i skogen, der det er le, når vi skal sove. Det ender med at vi ikke flytter bobilen. Vi hygger oss hele kvelden. Det er deilig å sitte i en lun bobil og virkelig føle høstværet ruske utenfor. Det er selvfølgelig en helt annen måte å campe på, fordi man er mer inne i vognen, men det er hyggelig å sitte og spille, tegne og lese over en kopp varm sjokolade.

Vi kjørte 1600 km på hele turen. Bobilen, som var en CI med køyesenger og alkove, leide vi hos PJ Caravan i Roskilde, i Danmark.

Vi seilte med DFDS til Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden