: Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (5/5) - Stockholm | Din Fritid

Høsttur til Skandinavias hovedsteder i bobil: (5/5) - Stockholm

Så er turen kommet til Stockholm - Sverige hovedstad.

Stockholms vakre skjærgård.

Det er nokså sent når vi ankommer Stockholm, så vi kjører direkte til campingplassen for å overnatte. Den ligger i grønne omgivelser ca. 15 minutters kjøring fra sentrum. De neste par dagene skal vi tidlig opp, så vi kan rekke å se så mye som mulig. Stockholm har mye å by på, og må sies å være en av Europas vakreste hovedsteder, mest av alt fordi den har så mye vann rundt seg.

Djurgården er et fint sted å parkere bobilen og strekke bena

Bobilen med inn til centrum

Ved Djurgården er det gode muligheter for å parkere. Under normale omstendigheter ville vi nok ha tatt offentlig transportmiddel inn til byen, men i og med at Mie er så liten, er det fint å ha bobilen og alle tingene for hånden. Når Mathias skal sove middag, kan vi også bare strekke oss ut i bilen. På den måten har vi hele dagen inne i byen. I parken foran Junibacken og Nordisk Museum, får Mathias lov til å løpe, mens vi går en tur. Det er kjølig, men høstværet er klart.

Astrid Lindgren har i sine 94 leveår imponert oss alle med sine fantastiske fortellinger

Junibacken

Når man besøker Sverige og har med barn eller enda bedre både har barn med og selv er en smule barnslig, kan man neppe komme utenom barneboksforfatteren Astrid Lindgren (1907-2002). Alle Astrid Lindgrens herlige figurer og mange andre svenske barnevenner, så som Alfons Åberg og Mummitrollene kan man møte på Junibacken. Har du mistet forbindelsen til din barnslige sjel, kan du uten tvil finne den her.

På Junibacken kan du møte mange av Astrid Lindgren barnefigurer.

Kos med barna

Mathias kan slett ikke få nok og Pippi er den største hit. Hele huset hennes, Hr. Nilsson og den prikkede hesten er å se. Det er enda en »ordentlig» Pippi, som kaster sjokolade gullmynter til barna. Sagotoget, som kjører gjennom de fleste av Astrid Lindgrens historier, er også en suksess, og Astrids fantastiske fortellerstemme betar både oss foreldre, men også barna. Etter flere timers lek er Mathias helt utslitt og klar til for middagslur i bobilen, så vi avslutter besøket med en god ettermiddags-historie i den store myke lenestolen.

Vasaskipet er imponerende, når man står ved foten av det.

Vasamuseet

I hele området ved Djurgården er det adskillige museer. Et av dem er Vasamuseet, der det prektige Vasa skip i dag kan sees i full størrelse etter en omfattende restaurering. Skipet sank i 1628, få hundre meter fra kaien pga. dens overdimensjonerte mål. Etter at seilene var heist og to kanonskudd krenget det store skipet, og vannet rant inn i de åpne kanonlukene. Et av problemene var, at de 64 tunge kanonene sto veldig høyt plassert i skipet. Vasa ble berget i 1961.

Vi hygger oss igjen med god mat i bobilen

Avslapping

Enda en kveld med god mat og hygge i bobilen. Barna er lagt til sengs og vi kan sitte og nyte en god flaske vin og en veltilberedt middag. En behagelig måte å avslutte dagen på.

Før avgang mot Danmark tømmes bobilen for spillevann med mer

Frihet å ha med bobil

Vi har hatt noen fine dager i Stockholm. Både sentrum med den gamle bydelen og de mange grønne områdene er et besøk verdt.Før vi setter kursen mot Danmark, tømmer vi spillvannet og toalettet samt fyller på friskt vann. Nå kan vi klare oss hele veien hjem til Danmark. Vi regner med å kjøre hjem på en dag, men med Mie i bilen vet vi ikke riktig hvor mange ganger vi skal stoppe. Det betyr nå heller ikke så mye for vi skal ikke rekke noe og vi har med alt i bobilen.

Denne friheten er både et privilegium og en deilig trygghet, som gjør, at vi ikke skal stresse. Derfor er bobilferie også helt ideell til barnefamilier.

Vi kjørte 1600 km på hele turen. Bobilen, som var en CI med køyesenger og alkove, leide vi hos PJ Caravan i Roskilde, i Danmark.

Vi seilte med DFDS til Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden